Ο Βαγγέλης Σουφλέρης στο ΔΣ της EJU

Το 59ο απολογιστικό Κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζούντο (EJU) που φιλοξενήθηκε στη Βαρσοβία, επεφύλαξε σπουδαία τιμητική διάκριση για το ελληνικό τζούντο. Ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Βαγγέλης Σουφλέρης, ορίστηκε διευθυντής δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, με παράλληλες δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με το δικτυακό τόπο και το περιοδικό της EJU, τη σύναψη συμφωνιών με σπόνσορες και χορηγούς, συμμετοχή σε προετοιμασία συμβολαίων με ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, οργάνωση όλων των σημαντικών διακρατικών επαφών του προέδρου της EJU κ.α.

 

«Επτά χρόνια συνέπειας και μεθοδικότητας, επιβραβεύτηκαν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με την παρουσία μου στο ΔΣ της EJU. Η παρουσία μου στα κοινά της EJU, σκοπό έχει την ισχυροποίηση του ελληνικού λόμπι στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο τζούντο, δεδομένου ότι η ανυπαρξία του μέχρι και το 2000, το είχε μετατρέψει σε φτωχό συγγενή σε όλα τα επίπεδα. Προχωράμε βήμα-βήμα με τελικό στόχο τη θωράκιση του ελληνικού τζούντο και η προβολή του, ώστε να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο στερέωμα. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε ακόμη περισσότερα πράγματα για το τζούντο στη χώρα μας, με πρώτο και ιδιαίτερα σημαντικό την ανάπτυξή του», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Βαγγέλης Σουφλέρης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα της επικείμενης αλλαγής κανονισμών.

 

«Το πείραμα ήταν επιτυχημένο, ειδικά όσον αφορά στην παρουσία ενός διαιτητή στο τατάμι. Το θέμα του πρώτου Shido, δεν νομίζω ότι βοηθάει ιδιαίτερα, ούτε και το Golden Score στους αγώνες ρεπεσάζ. Η ουσία είναι ότι στο Ευρωπαϊκό Όπεν είδαμε κάποια πράγματα, τα οποία θα συζητήσουμε και θα μελετήσουμε ώστε το τζούντο να γίνει πιο ελκυστικό σε όλους όσους το παρακολουθούν, είτε μέσα στο στάδιο, είτε από την τηλεόραση», συνέχισε ο κ. Σουφλέρης, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την αλλαγή της ημέρας ζύγισης των αθλητών κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των αθλητών που προετοιμάζονται για τους αγώνες και να μην τους επιβαρύνουμε, αφού μιλάμε για θέματα υγείας».

 

Και κατέληξε: «Το ευρωπαϊκό τζούντο, μετά την αποπομπή του Παρκ από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και την ανάληψη της προεδρείας από τον Μάριους Βίζερ, είναι σε θέση πλέον να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ομάδα που πριν από πέντε χρόνια ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια, παραμένει ενωμένη κι αυτό θα αποτελέσει το συστατικό για τη συνέχιση της συστηματικής όσο και σκληρής δουλειάς σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε τη δυνατότητα πλέον σαν EJU, να υλοποιήσουμε όλες τις ιδέες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, για το καλό του αθλήματος. Δεν φοβόμαστε τις αλλαγές κι αυτή ακριβώς είναι η διαφορά μας από τα υπόλοιπα αθλήματα μονομαχιών. Ακολουθούμε τις εξελίξεις, τις οποίες και επιβάλλεται να προσαρμόσουμε στο τζούντο, τιμώντας παράλληλα την παράδοση και την αρχική ιδέα του αθλήματος που υπηρετούμε. Η περαιτέρω οργάνωση θα μας βοηθήσει ώστε το άθλημα να ζήσει μια χρυσή εποχή».

X