Ντανατσίδης: «Το Ευρωπαϊκό της Ουγγαρίας, ο μεγάλος εφετινός στόχος»

Αποτελεί το μέλλον του ελληνικού τζούντο. Ήδη στο βιογραφικό του έχει ένα χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό U20, ένα χρυσό και ένα χάλκινο στο Ευρωπαϊκό U17 και πλέον έχει βάλει πλώρη για τα… σαλόνια των ανδρών και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει σε λίγες εβδομάδες στην Ουγγαρία. Ο λόγος για τον Αλέξη Ντανατσίδη, ο οποίος αύριο θα λάβει μέρος στην κατηγορία των -81 κιλών του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου U21 με την επωνυμία «Κύπελλο Ηλιάδης» που φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο του Εύοσμου Θεσσαλονίκης.

 

«Η διοργάνωση της Θεσσαλονίκης αποτελεί μέρος της προετοιμασίας μου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας. Ο μεγάλος μου εφετινός στόχος είναι το Ευρωπαϊκό των ανδρών. Πλέον έχω ωριμάσει αγωνιστικά και νοιώθω έτοιμος για μεγαλύτερες προκλήσεις», είπε ο Ντανατσίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη διοργάνωση του Εύοσμου.

 

«Θα ήθελα για δεύτερη συνεχή χρονιά να βρεθώ στο βάθρο των νικητών. Είναι στόχος εφικτός, αν και σίγουρα πρόκειται για μια από τις δυσκολότερες κατηγορίες της διοργάνωσης. Αγωνιστικά νοιώθω καλά και ελπίζω αύριο τα πάντα να κυλήσουν το ίδιο καλά. Αν έρθει για δεύτερη συνεχή χρονιά και το χρυσό, τότε θα είμαι διπλά ικανοποιημένος».

 

Ο Ντανατσίδης, μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες τζουντόκα που θα λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό, θα μεταβούν στην Ιταλία στα τέλη του μήνα για προπονητικό καμπ.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X