Νίκος Ηλιάδης: «Η χρονιά κλείνει καλά για το ελληνικό τζούντο»

Νωπές ακόμη οι εντυπώσεις για τη μεγάλη επιτυχία της Ελισάβετ Τελτσίδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα -23 του Τελ Αβίβ και ο τόσο η πρωταγωνίστρια, όσο και ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για το χάλκινο μετάλλιο. Παρά τους τραυματισμούς και την έλλειψη προετοιμασίας, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέβηκε στο βάθρο των νικητών και πιστοποίησε για μια ακόμη φορά την κλάση της. Από την πλευρά του ο Νίκος Ηλιάδης κάνει λόγο για επιτυχία που θα μπορούσε όμως να ήταν ακόμη μεγαλύτερη εάν έλειπαν οι τραυματισμοί:

“Η Ελισάβετ πάλεψε καλά, αλλά έχασε στις λεπτομέρειες καθώς εκτός των άλλων, στο δρόμο της βρέθηκε η παγκόσμια πρωταθλήτρια στις νεάνιδες. Μπορούσε να νικήσει αλλά η φυσική της κατάσταση δεν ήταν αυτή που έπρεπε αφού είχε μείνει μακριά απ΄τις προπονήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αναμφισβήτητα το αποτέλεσμα ήταν επιτυχημένο, ωστόσο θεωρώ ότι μπορούσε άνετα να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Η ουσία είναι ότι η χρονιά κλείνει καλά για το ελληνικό τζούντο καθώς, αυτός ήταν και ο τελευταίος διεθνής αγώνας για τους αθλητές μας μέσα στο 2016.”

Ο Νίκος Ηλιάδης αναφέρθηκε και στα σχόλια και τις ερωτήσεις που δέχτηκε από ανθρώπους του διεθνούς τζούντο, στο περιθώριο των αγώνων, σχετικά με τις αποφάσεις για το μέλλον του Ηλία Ηλιάδη:

“Πραγματικά, όλοι με ρωτούν τι θα κάνει και από ποιο χώρο θα εξακολουθήσει να υπηρετεί το τζούντο. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσει να προσφέρει και να συμβάλλει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια του αθλήματος, καθώς η ιστορία και τεράστιες επιτυχίες του εμπνέουν αθλητές παγκοσμίως, αλλά και τους λάτρεις του τζούντο. Κι εγώ τους απαντώ ότι πολύ σύντομα ο Ηλίας θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του.”

X