Νίκος Ηλιάδης: “Ευχάριστο το δίλημμα στις ελαφριές κατηγορίες”

Η χαρά του προπονητή, σε κάθε ατομικό αγώνισμα όπου υπάρχουν κατηγορίες βάρους, είναι η πληρότητα μιας κατηγορίας. Στην περίπτωση του Νίκου Ηλιάδη, ο συγκεκριμένος “πονοκέφαλος” που αφορά τις “ελαφριές” κατηγορίες (-60κ., -66κ.), ναι μεν είναι ευχάριστος αφού ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, ωστόσο στο ερώτημα σχετικά με τον ποιούς θα ήθελε στην ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, εκεί τα πράγματα μάλλον περιπλέκονται.

 

“Όταν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε μια εξάδα πολύ καλών αθλητών στις δύο αυτές κατηγορίες, τότε μάλλον μιλάμε για γρίφο”, είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Ηλιάδης στο επίσημο site της ΕΟΤ. “Το δίλημμα ωστόσο είναι ευχάριστο, αφού στις συγκεκριμένες κατηγορίες, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και το επίπεδο πολύ υψηλό. Θεωρώ ότι ο καθένας από αυτούς θα δώσει πραγματικό αγώνα για να μπορέσει να πάρει την πρόκριση για το Πεκίνο. Όλοι θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες προκειμένου να διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Ολυμπιακό τουρνουά”.

 

Ποιές όμως είναι οι προτιμήσεις του; Η απάντηση απλή μόνο για τα -66 κιλά. “Ο Ταριέλ Ζιντιρίδης πιστεύω ότι ταιριάζει σε αυτή την κατηγορία και έχει τα φόντα για να φτάσει πολύ υψηλά. Στα -60 κιλά οι Ρεβάζι Ζιντιρίδης και Γκεόργκι Βαζαγκασβίλι είναι ισάξιοι και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Όπως και να έχουν τα πράγματα είναι από τα διλήμματα που μόνο πρόβλημα δεν δημιουργούν σε ένα προπονητή”, είπε ο Νίκος Ηλιάδης.

X