«Μ` έναν σμπάρο» δύο θέσεις για τον Αλεξανίδη

Η ποινή αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, η οποία αναμένεται να επιβληθεί στον Νιχάτ Σικαλιζάντε για χρήση διουρητικών ουσιών, θα δώσει νέα ώθηση στον Λαυρέντη Αλεξανίδη στην ευρωπαϊκή κατάταξη της EJU. Ο Αζέρος «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του 2005 βρέθηκε «θετικός» σε απαγορευμένες ουσίες σε προπονητικό καμπ του Μινσκ (σ.σ. για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια), ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει οριστική απόφαση για την τιμωρία του. Μία τιμωρία, που, εφόσον του επιβληθεί, θα τον βγάλει εκτός «μάχης» από τη διεκδίκηση του Ολυμπιακού «εισιτηρίου», αφού θα «μηδενιστούν» οι βαθμοί του στην ευρωπαϊκή κατάταξη (σ.σ. με 64 βαθμούς βρίσκεται δύο θέσεις πάνω από τον Αλεξανίδη στα -60 κιλά).

 

Ο «μηδενισμός» του Σικαλιζάντε θα φέρει τον Αλεξανίδη στην 7η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης, τη στιγμή που την πρόκριση για το Πεκίνο θα πάρουν οι εννέα πρώτοι κάθε κατηγορίας. Κι αυτό γιατί, εκτός των ήδη προκριθέντων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στην πρώτη εννιάδα -τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο- βρίσκονται και δύο Βρετανοί τζουντόκα (Φάλον, Μίλαρ). Με δεδομένο λοιπόν ότι την πρόκριση παίρνει η χώρα και όχι ο αθλητής, ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, με την πιθανή τιμωρία του Σικαλιζάντε, θα βρεθεί αυτόματα στην 7η προνομιούχο θέση, που οδηγεί στο κορυφαίο ραντεβού της επόμενης χρονιάς.

 

Την πρόκριση για το Πεκίνο από την κατηγορία των -60 κιλών έχουν πάρει ήδη μέσω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος οι Γεωργία (Κεργκιάνι), Ολλανδία (Χουκς), Αυστρία (Πάισερ) και Σλοβενία (Ντράκσιτς). Οι υποψήφιες χώρες για μία θέση στο κορυφαίο ραντεβού της επόμενης χρονιάς, βάσει της κατάταξης που διαμορφώθηκε μετά και το τελευταίο βαθμολογούμενο τουρνουά του 2007, είναι οι: Αρμενία (Νταβτιάν), Ουκρανία (Κορότουν ή Ζανταράγια), Βρετανία (Φάλον ή Μίλαρ), Ρωσία (Κισμάκοφ), Γαλλία (Ντράγκιν), Τσεχία (Πετρίκοφ), ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξανίδης), Λιθουανία (Τέτσοφ) και Ισραήλ (Γιεκουτιέλ).

X