Μπουκουβάλα: «Μετάλλιο ψυχολογίας…»

Το τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο της χρονιάς χάρισε στο γυναικείο τζούντο ακόμη ένα μετάλλιο, με πρωταγωνίστρια την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα. Στη διοργάνωση του Μπακού σημείωσε τρεις νίκες στην κατηγορία των -57 κιλών και με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ένα μετάλλιο που όπως παραδέχεται και η ίδια θα τη βοηθήσει ψυχολογικά εν όψει της επόμενης χρονιάς, οπότε και ξεκινάει ο μαραθώνιος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

 

“Ήταν ένα δυνατό τουρνουά, στο οποίο βασικό μέλημά μου ήταν να δω σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκομαι. Το μετάλλιο θα με βοηθήσει ψυχολογικά ενόψει της νέας σεζόν. Η αλήθεια πάντως είναι ότι δεν μένω σε αυτό το μετάλλιο, αφού το ζητούμενο είναι άλλο. Έχασα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όμως θα κάνω τα αδύνατα-δυνατά για να βρεθώ στο Λονδίνο. Είναι μέσα στις δυνατότητές μου, ειδικά από τη στιγμή που στέριωσα στην κατηγορία των -57 κιλών, η οποία μου ταιριάζει περισσότερο απ` ότι τα -63 κιλά”, είπε η πρωταθλήτρια Ευρώπης στις Νέες Γυναίκες του 2005, Ιουλιέτα Μπουκουβάλα.

 

Και κατέληξε: “Τώρα, μαζί με τον προπονητή μου, Βλαδίμηρο Παπαδόπουλο, θα καταστρώσουμε το πλάνο της νέας χρονιάς, που είναι γεμάτη σπουδαίες διοργανώσεις στις οποίες καλούμαι να παίξω πρωταγωνιστικό ρόλο, ώστε μετά από τέσσερα χρόνια να είμαι παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Μου λείπει η Ολυμπιακή διάκριση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι με αφήνουν αδιάφορη οι ενδιάμεσες διοργανώσεις”.

X