Μπαλαμπανασβίλι: «Είδωλό μου ο Ηλίας Ηλιάδης»

Για το χρυσό μετάλλιο, τη μεγάλη διάκριση και τη σπουδαία εμφάνιση του Βασίλι Μπαλαμπανασβίλι κάνει αναφορά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τζούντο, που στην επίσημη ιστοσελίδα της σκιαγραφεί τον νεαρό ‘Ελληνα αθλητή. Αμέσως μετά τον τελικό των -73 “ανέβηκε” ρεπορτάζ για τον 17χρονο πρωταθλητή του Φίλιππου Αμυνταίου που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U18 του Σεράγεβο. Με τίτλο “Εντός αλλά και εκτός τατάμι, ο Μπαλαμπανασβίλι ξέρει καλό τζούντο” ο δημοσιογράφος αναφέρεται ιδαίτερα κολακευτικά στον νεαρό τζουντόκα:
 
“Μετά το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του επίσης χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας ο Μπαλαμπανασβίλι ήταν έτοιμος για την κορυφή και την αναρρίχηση στην πρώτη θέση του βάθρου στην κατηγορία των -73 κιλών. Ο 17χρονος αθλητής νίκησε  και τους πέντε αντιπάλους του με ippon και έδειξε εξ΄αρχής την κλάση του, ενώ στον τελικό με τον Λετονό Νικίτα Ντουίνοφς πίεζε απ΄την πρώτη στιγμή τον αντίπαλό του. ‘Εδειξε αγωνιζόμενος ότι γνωρίζει καλό τζούντο και καθώς-όπως δήλωσε-του αρέσει να παρακολουθεί τον Ιάπωνα Ono Shoei να αγωνίζεται, απέδειξε ότι επίσης αναγνωρίζει το καλό τζούντο.”

Από την πλευρά του Μπαλαμπανασβίλι δήλωσε στον δημοσιογράφο της EJU:”Ο πιο δύσκολος αγώνας μου ήταν στα ημιτελικά με τον Σοντικόφ και καταχάρηκα εκείνη τη νίκη. Ήξερα ότι με έβλεπαν οι γονείς μου και ήθελα να κερδίσω γι΄αυτούς. Μεγάλη μου έμπνευση και πρότυπο, το είδωλό μου, ο Ηλίας Ηλιάδης”

X