ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 Ηλ. Ηλιάδης: «Αφιερωμένο το μετάλλιο σε όλους τους Έλληνες»

Το εθνόσημο στο τζουντόκι του επέλεξε αυτή τη φορά να δείξει ο Ηλίας Ηλιάδης μετά τη νίκη του στον τελικό των ρεπεσάζ επί του Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο με Yuko από δύο παρατηρήσεις (shido), η οποία του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -90κ και παράλληλα πρόσφερε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην προηγούμενη νίκη του επί του Αυστραλού Μαρκ Αντονι είχε επιλέξει να δείξει με το χέρι προς την κατεύθυνση που καθόταν η σύζυγος του Λία και η κόρη του Μαρία.

 

«Ναι έδειξα το εθνόσημο, γιατί είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές που περνάει η Ελλάδα», δήλωσε ο Ηλιάδης για την συμβολική αυτή κίνησή του, ενώ στη μικτή ζώνη είχε πολιορκηθεί από τους Έλληνες απεσταλμένους των ΜΜΕ για δηλώσεις και ενώ ήδη λίγα μέτρα πιο μακριά είχαν ήδη φθάσει και τον ανέμεναν με ανυπομονησία για να τον αγκαλιάσουν η γυναίκα με την αγαπημένη του κορούλα. Στη μικτή ζώνη βρέθηκε για να τον συγχαρεί αμέσως μετά τη νίκη του και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

 

«Δεν ξέρω τι να πω. Εσείς πρέπει να μου πείτε που είδατε απ΄ έξω τον αγώνα. Είμαι ακόμη σαστισμένος. Ευχαριστώ το Θεό», ήταν η πρώτη αντίδραση του αθλητή του Φίλιππου Αμυνταίου που πετούσε από τη χαρά του και δεν είχε λόγια να την εκφράσει μετά την επίμονη προσπάθειά του.

 

«Το μετάλλιο πάει για το Αγιο Όρος, αυτό μπορώ να πω. Δικαιώθηκα για τη σκληρή προετοιμασία και όλες αυτές τις δύσκολες προπονήσεις που κάνω. Αυτή είναι η στιγμή που χρειάζεται τα μετάλλια η Ελλάδα. Αφιερώνω το μετάλλιο πρώτα στο Θεό και μετά σε όλους τους Έλληνες, τόσο σε αυτούς που βρέθηκαν εδώ όσο και σε αυτούς που περιμένουν πίσω. Φυσικά στην κόρη μου και στο γιο μου που με περιμένει στη Χαλκιδική».

 

Σε ερώτηση που οφείλεται η νίκη του επί τους Καμίλο, απάντησε: «Η εμπειρία μου έπαιξε μεγάλο ρόλο στη νίκη, αλλά έμπειρος ήταν και ο Βραζιλιάνος αντίπαλός μου. Είναι 34 ετών και έχει πολλές διακρίσεις σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακολούθησα πιστά την τακτική που είχα επιλέξει και όλα πήγαν καλά. Τώρα ηρεμία, ξεκούραση και να περάσω λίγες στιγμές γαλήνης με την οικογένειά μου».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

X