Καφενταράκης: «Η ΔΟΕ να μην βάλει ταφόπλακα στο άθλημα της πάλης»

Αλληλέγγυος στον αγώνα που καλείται να δώσει η Ελλάδα και η ομοσπονδία πάλης, ώστε το άθλημα να παραμείνει στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα, δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Γιάννης Καφενταράκης.

 

«Η πάλη αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων. Το άθλημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Γι` αυτόν και μόνο το λόγο, θα πρέπει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην βάλει ταφόπλακα σε ένα άθλημα με τεράστια ιστορία και κύρος. Θα αποτελέσει πλήγμα για ολόκληρο το Ολυμπιακό Κίνημα και ως εκ τούτου για τη χώρα που γέννησε το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Η ομοσπονδία τζούντο και εγώ προσωπικά, δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα που καλείται να δώσει η ομοσπονδία αλλά και ολόκληρο το αθλητικό κίνημα της χώρας μας, ώστε να αποτρέψει το έγκλημα», τόνισε ο Βολιώτης παράγοντας αναφερόμενος στην απόφαση της ΔΟΕ.

 

Η ιδιαίτερη πατρίδα του προέδρου της ΕΟ Τζούντο, αυτές τις ημέρες έχει φορέσει τα γιορτινά της προκειμένου να υποδεχθεί περισσότερους από 350 τζουντόκα, οι οποίοι το Σαββατοκύριακο θα λάβουν μέρος στα πανελλήνια πρωταθλήματα εφήβων-νεανίδων και παίδων-κορασίδων Α`. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου, η εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα, ο εμπορικός αλλά και ο ξενοδοχειακός κόσμος της περιοχής, έχει συνεισφέρει ώστε οι δύο διοργανώσεις να στεφθούν από μεγάλη επιτυχία, κάτι άλλωστε που παραδέχεται και ο Γιάννης Καφενταράκης.

 

«Η παραχώρηση του ευρύχωρου κλειστού γυμναστηρίου από τον Δήμο, οι ξενώνες που μας παραχωρήθηκαν από τα Ολυμπιακά Ακίνητα, η αγορά μεταλλίων και κυπέλλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποτελούν σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια που κάνουμε για την άψογη διοργάνωση των αγώνων. Στο πλευρό μας στάθηκε ο εμπορικός κόσμος αλλά και τα ξενοδοχεία της περιοχής, τα οποία με καλές τιμές έχουν καταφέρει να προσελκύσουν τον κόσμο για να βρεθεί το Σαββατοκύριακο στην πόλη και να παρακολουθήσει από κοντά τους αγώνες», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ.

 

Και συνέχισε: «Οι συμμετοχές που έχουμε, μαρτυρούν ότι στον Βόλο θα γίνουν σπουδαίοι αγώνες από αθλητές που λάμπουν ήδη σε διεθνές επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι στον Βόλο θα βρεθούν τζουντόκα απ` όλη την Ελλάδα: από τη Ρόδο έως την Ξάνθη και από την Καλαμάτα έως το Αμύνταιο. Παρά την οικονομική στενότητα που υπάρχει, το άθλημα λόγω του κύρους που διαθέτει, ξέρει να επιβιώνει και ξέρει πως να αναπτύσσεται και να γίνεται καθημερινά και πιο μεγάλο. Σε αυτό σίγουρα θα βοηθήσει και το μέτρο της μοριοδότησης των αθλητών, το οποίο λίαν συντόμως θα πάρει σάρκα και οστά, αφού πρόκειται για μια ειλημμένη απόφαση από πλευράς Πολιτείας».

 

Όσο για το τι σημαίνει για την πόλη του Βόλου το τζούντο, ο Γιάννης Καφενταράκης είπε ότι «πρόκειται για ένα άθλημα εξαιρετικά διαδεδομένο, το οποίο έχει αγκαλιαστεί από τους Βολιώτες. Ο σύλλογος του Βόλου, διαθέτει μεγάλη δυναμική σε πανελλήνιο επίπεδο και ελπίζω ότι θα έχουμε τη χαρά να πανηγυρίσει και κάποια μετάλλια κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ο κόσμος θα βρεθεί στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, στο οποίο το τζούντο επιστρέφει για πρώτη φορά μετά το 2007 και τους Βαλκανικούς Αγώνες που διεξήχθησαν εδώ».

 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο Δήμαρχος Βόλου αλλά και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή της πόλης, θα δώσουν το «παρών» στους Αγώνες, που θα έχουν ώρα έναρξης τις 10:00 τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με ελεύθερη είσοδο για τους θεατές.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X