Ιουλιέτα Μπουκουβάλα: «Γούρικο το Μπακού»

Γούρικο για την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά το Μπακού. Στην τρίτη επίσκεψή της στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, έφυγε και πάλι με το χρυσό μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος, όπως είχε συμβεί το 2008 αλλά και το 2006.

 

«Δεν ξέρω αν ευθύνεται ο αέρας ή το νερό του Μπακού που τρίτωσα τα χρυσά μετάλλια, όμως σίγουρα η πόλη με ευνοεί πολύ. Για καλό και για κακό πάντως, θα πάρω μαζί μου ένα μπουκαλάκι νερό στην Ελλάδα. Πού ξέρεις καμιά φορά!», είπε με αρκετή δόση χιούμορ η Γιαννιώτισα τζουντόκα, η οποία ως γνωστόν χθες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα -57 κιλά έχοντας απολογισμό τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

 

«Αυτή ήταν η πρώτη διοργάνωση για μένα μετά το μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Τόκιο και είχα άγχος, το οποίο ωστόσο εξαφανίστηκε με το που πάτησα το πόδι μου στο τατάμι. Στο μόνο σημείο που ένοιωσα κάπως άβολα, ήταν όταν κλήθηκα να αντιμετωπίσω την Ισραηλινή. Είναι από τις αθλήτριες που δεν πηγαίνουν στο στιλ παιχνιδιού μου, κάτι άλλωστε που έχω διαπιστώσει και στις προπονήσεις. Όμως, ευτυχώς τα πάντα κύλησαν όπως ήθελα. Στον τελικό απέναντι στη Γερμανίδα, έκανα ότι και στο Τόκιο τον περασμένο μήνα. Έπαιξα σοβαρά, μετρημένα και τη στιγμή που έπρεπε βρήκα το αδύνατό της σημείο για να πετύχω το Ippon και να πάρω τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο».

 

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νέα διάκριση της Μπουκουβάλα, εμφανίστηκε και ο εθνικός προπονητής των γυναικών, Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος.

 

«Όταν η Ιουλιέτα είναι συγκεντρωμένη στον αγώνα, είμαι σίγουρος ότι θα βγει νικήτρια. Το έκανε τέσσερις φορές χθες στο Μπακού και τα κατάφερε. Συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό για το δύσκολο πρόγραμμα που υπάρχει μπροστά μας. Το Μπακού αποδείχθηκε γούρικο κι αυτή τη φορά για την Ιουλιέτα. Θα επιστρέψουμε εδώ του χρόνου για το Masters, όπου ελπίζω να συνεχίσουμε τη θετική παράδοση που έχουμε δημιουργήσει».

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X