Ιουλιέτα Μπουκουβάλα: «Βαρέθηκα να βγαίνω 3η ή 5η»

Η σχέση της Ιουλιέτας Μπουκουβάλα με το χάλκινο μετάλλιο, μόνο… ερωτική δεν μπορεί να θεωρηθεί. Περισσότερο σχέση «μίσους» θυμίζει, αν αναλογιστεί κανείς ότι μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Σόφιας, ουδείς εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Ειδικά η Ελληνίδα τζουντόκα, δήλωσε… αγανακτισμένη, που για ακόμη μία φορά δεν μπόρεσε να ξορκίσει την κατάρα του… χαλκού, που την ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια.

 

«Βαρέθηκα να βγαίνω τρίτη ή πέμπτη. Πάντα κάτι θα συμβεί που θα με αποτρέψει από το να βρεθώ στο πρώτο ή ακόμη και στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Είτε πέφτω σε πολύ ισχυρό αντίπαλο, είτε κάνω κάτι λάθος, είτε δεν έχω σωστή αντιμετώπιση από τη διαιτησία. Η ουσία είναι ότι η κατάρα με ακολούθησε και στη Σόφια και αυτό αρχίζει να με κουράζει. Γι` αυτό ακριβώς το λόγο δεν μπορώ να ευχαριστηθώ και το χάλκινο μετάλλιο από τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Για κάποιον άλλον, η τρίτη θέση ίσως να ήταν κάτι ιδιαίτερο. Για μένα όμως όχι», είπε η τζουντόκα του Νικηφόρου Ανατολής Ιωαννίνων η οποία αναφέρθηκε και στην Μοντέιρο (σ.σ. 2η στο Παγκόσμιο γυναικών του Ρίο το 2007, 3η στο Παγκόσμιο γυναικών του Καϊρου το 2005), που ως γνωστόν της «έκοψε» το δρόμο προς τον τελικό της κατηγορίας των -57κιλών.

 

«Μέχρι τώρα η Μοντέιρο αγωνιζόταν στα -52 κιλά και γι` αυτό δεν είχα την ευκαιρία να την αντιμετωπίσω σε κάποιο τουρνουά. Για την κατηγορία, είναι ιδιαίτερα γρήγορη, όμως θεωρώ πως δεν είναι ανίκητη. Πιστεύω ότι την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε, θα μπορέσω να πάρω τη ρεβάνς, αν και τα μεγάλα λόγια δεν μου αρέσουν», κατέληξε η Μπουκουβάλα.

X