Η ομάδα για το Ευρωπαϊκό της Σερβίας

Τα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν τον τελευταίο καιρό στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των ανδρών, έχουν επιφέρει πολλές αλλαγές στην ομάδα που θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (6-8 Απριλίου). Στην αποστολή για τη Σερβία δεν θα βρίσκεται σίγουρα ο Διονύσης Ηλιάδης που αναρρώνει από την πρόσφατη χειρουργική επέμβαση στον αγκώνα, ο Ρεβάζι Ζιντιρίδης που εξακολουθεί να νοιώθει ενοχλήσεις στον καρπό του αριστερού χεριού του και το πιθανότερο είναι ότι μείνει εκτός, ενώ την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Βασίλη Ηλιάδη που προέρχεται από τραυματισμό. Σε περίπτωση που ο τελευταίος δεν μπορέσει να ενσωματωθεί στην αποστολή, τότε η Ελλάδα δεν θα έχει εκπροσώπηση στα +100 κιλά.

 

Της αποστολής για τη Σερβία ηγείται ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Ηλίας Ηλιάδης (-90 κιλά), ο οποίος θα προσπαθήσει να επαναλάβει ότι και πριν από τρία χρόνια στη Ρουμανία, δηλαδή να «ανέβει» στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών. Στην αποστολή βρίσκονται και οι τρεις μεταλλιούχοι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων του 2006 και συγκεκριμένα ο «χρυσός» Ταριέλ Ζιντιρίδης (-66κ.) και οι «χάλκινοι» Αλέξανδρος Γκορντέεφ (-60κ.) και Θεόδωρος Μασμανίδης (-100κ.), με τον τελευταίο να συμμετέχει για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία, όσον αφορά τουλάχιστον σε διεθνείς αγώνες. Την ομάδα συμπληρώνουν οι Πάβελ Ντάνκο (-73κ.) και Βάζα Ζιντιρίδης (-81κ.).

 

«Δεν πρόκειται για ομάδα ανάγκης, αφού πλέον έχουμε την πολυτέλεια να διαθέτουμε περισσότερους από έναν καλούς αθλητές σε σχεδόν όλες τις κατηγορίες βάρους. Ωστόσο δεν παύει να αποτελεί πλήγμα, το γεγονός ότι δεν θα έχουμε μαζί μας τον Διονύση, ενώ ο Ρεβάζι και ο Βασίλης είναι αμφίβολοι», είπε ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις σχετικά με τον πιθανό… απολογισμό διακρίσεων στη συγκεκριμένη διοργάνωση. «Είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο συγκεντρώνει τους καλύτερους τζουντόκα, δεδομένου ότι βρισκόμαστε και σε προολυμπιακή χρονιά. Κατά συνέπεια οι προβλέψεις περιττεύουν».

X