Η ΕΟΤ ανέλαβε το Παγκόσιο Πρωτάθλημα Νέων

Είδηση έβγαλε η χθεσινοβραδυνή ετήσια τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών, παραγόντων και συλλόγων για το 2007 από την ΕΟ Τζούντο, που πραγματοποιήθηκε στον Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», στο Θησείο. Ο υφυπουργός πολιτισμού αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ανακοίνωσε την ανάληψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων από την Ελλάδα και την ΕΟΤ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το 2009 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

 

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, τον Οκτώβριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Είναι μεγάλη ευκαιρία ο κόσμος να γνωρίσει ακόμη περισσότερο το άθλημα αυτό, που το 2004 έδωσε στην Ελλάδα ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο», είπε ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος βράβευσε παράγοντες και προπονητές για την προσφορά τους στην ανάπτυξη του αθλήματος.

 

Εκτός του Υφυπουργού Αθλητισμού, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Ορφανός και Κωνσταντίνος Αγοραστός, τα μέλη της ΕΟΕ, Ισίδωρος Κούβελος, Αντώνης Νικολόπουλος, Κώστας Ουίλς, Γιάννης Βασιλειάδης και Θωμάς Μεντεσίδης, ο διευθυντής του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Σταύρου Δουβή, Ιωάννης Σκάλκος, ο Πρόεδρος του 3ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Στάθης, μέλη του δημοτικού διαμερίσματος, τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΤ κ.α.

 

«Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της Ομοσπονδίας τζούντο, θελήσαμε να φιλοξενήσουμε αυτή την κορυφαία εκδήλωση βράβευσης των καλύτερων του αθλήματος σε μία γειτονιά της περιοχής, που αποτελεί εδώ και χρόνια, αθλητική κυψέλη για πολλά αθλήματα», είπε ο κ. Γιώργος Στάθης, ο οποίος απεύθυνε ανοικτή πρόσκληση προς την ομοσπονδία τζούντο να επισκεφθεί τα σχολεία της περιοχής ώστε το άθλημα να μπει στη συνείδηση των μικρών παιδιών. «Σας καλούμε να δώσετε βάρος στα σχολεία της περιοχής μας. Υπάρχουν παιδιά που θα ήθελαν να ασχοληθούν με το άθλημά σας και έτσι εμείς σας ανοίγουμε τις πόρτες των σχολείων μας. Ένα άθλημα δυναμικό αλλά συνάμα ευγενικό, ένα άθλημα που πιστεύουμε ότι θα μας δώσει κι άλλες χαρές στο Πεκίνο, όπως αυτή του Ηλία Ηλιάδη, χρυσού Ολυμπιονίκη της Αθήνας. Το άθλημα του τζούντο ίσως είναι ένα άθλημα το οποίο ταιριάζει στις ιδέες και τη φιλοσοφία του στους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους ανθρώπους που πασχίζουν για τις γειτονιές τους, το χώρο τους. Άλλωστε οι τρεις βασικές αρχές του τζούντο είναι μόχθος για τελειότητα σαν άνθρωπος, μέγιστη αποτελεσματικότητα με την ελάχιστη προσπάθεια, αλληλοκατανόηση και αλληλοβοήθεια για να υπάρχει εξέλιξη. Το ίδιο ζητούν και οι κάτοικοι πόλεων από αυτούς που ασχολούναι με τακοινά. Ευχόμαστε οι γειτονιές του 3ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων να σας φέρουν γούρι στο δρόμο για το Πεκίνο», κατέληξε ο κ. Στάθης απευθυνόμενος προς τους φίλους του τζούντο που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του Πολιτιστικού Κέντρου, ενώ στη συνέχεια βράβευσε τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Ηλία Ηλιάδη, εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων.

 

Ευάγγελος Σουφλέρης: «Τη διαφορά θα την κάνει η ανάπτυξη στις μικρές ηλικίες»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Ευάγγελος Σουφλέρης, έκανε λόγο για έναν ελπιδοφόρο απολογισμό μεταλλίων και διακρίσεων την περσινή χρονιά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το άθλημα έχει συνεχή ανοδική πορεία «όχι μόνο σε επίπεδο κορυφής, αλλά και στις λεγόμενες αναπτυξιακές ηλικίες και αυτό είναι το κυριότερο όφελος για το τζούντο».

 

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και ξεχωριστή χαρά για μας, να βραβεύονται σήμερα αθλητές και αθλήτριες, σύλλογοι και παράγοντες, σε μια χρονιά που είχαμε μεγάλες διακρίσεις, παγκόσμιες και ευρωπαϊκές, σαν φυσική συνέχεια και συνέπεια αν θέλετε, της ανοδικής πορείας του αθλήματος στη χώρα μας. Ο απολογισμός της περσινής χρονιάς, είναι σαφέστατα ελπιδοφόρος, καθώς καταδεικνύει με τρόπο σαφή και ανάγλυφο, ότι το άθλημά μας έχει συνεχή ανοδική πορεία, όχι μόνο σε επίπεδο κορυφής, αλλά και στις λεγόμενες αναπτυξιακές ηλικίες και αυτό είναι το κυριότερο όφελος για το τζούντο…

Το τζούντο πράγματι, πέτυχε πολλά τα τελευταία χρόνια και στις προθέσεις και τις διαθέσεις μας είναι να συνδράμουμε, έτσι ώστε να πετύχει πολύ περισσότερα. Σαν Ομοσπονδία, φιλοσοφία μας έχουμε, ότι οφείλουμε τον αθλητισμό στα παιδιά μας. Ο αθλητισμός είναι υγεία. Είναι ευεξία, αποτελεί κοινωνική προσφορά. Εμείς ως ομοσπονδία, θεωρώ ότι έχουμε βρει τον τρόπο, τον προγραμματισμό και τη μέθοδο έτσι ώστε με πολλή δουλειά να έχουμε επιτυχίες από τους αθλητές μας στα διεθνή τατάμι. Αυτό το ξέρουμε, αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε καλά. Εκείνο όμως που έχουμε βάλει στόχο είναι η ανάπτυξη, είναι η στήριξη των μικρών παιδιών, που έρχονται στο άθλημά μας, των προπονητών τους και των συλλόγων τους.

Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία μας είναι στην ευτυχή θέση να έχει πάνω από 5.000 αθλητές σε ηλικίες από 6-12 ετών. Να έχει διοργανώσει στην ελληνική περιφέρεια πάνω από 10 τουρνουά για μικρά παιδιά. Να έχει στηρίξει τη συμμετοχή των νέων αθλητών σε διεθνή τουρνουά. Να έχουμε συμβάλει στην ίδρυση νέων αθλητικών σχολείων και να αγωνιζόμαστε για τη δημιουργία ενός ενιαίου σχολικού πρωταθλήματος. Να έχουμε διοργανώσει σεμινάρια για προπονητές σε σχέση με την ανάπτυξη των συλλόγων στις μικρές ηλικίες. Και έτσι σήμερα να είμαστε στην ευτυχή θέση η χώρα μας να κατέχει την πρώτη θέση σε ανάπτυξη σε σχέση με το χρονικό διάστημα των τελευταίων τριών ετών, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζούντο», είπε ο κ. Σουφλέρης.

 

Και συνέχισε: «Η ομοσπονδία μας, πέρα από τα πανελλήνια πρωταθλήματα διοργάνωσε 10 διεθνή τουρνουά και ημερίδες στην Ελλάδα. Οι εθνικές μας ομάδες, όλων των ηλικιών, συμμετείχαν σε 110 παγκόσμια, ευρωπαϊκά, βαλκανικά και διεθνή τουρνουά. Οι αθλητές μας συμμετείχαν σε 850 διεθνείς αγώνες και έφεραν πίσω στην πατρίδα μας 310 μετάλλια εκ των οποίων ένα παγκόσμιο και πέντε ευρωπαϊκά. Η ΕΟΤ έχοντας μια πετυχημένη χρονιά σε επιδόσεις και ανάπτυξη, θα φανεί συνεπής και αυτήν την Ολυμπιακή χρονιά που διανύουμε. Τη διαφορά όμως θα την κάνει η προσπάθεια που καταβάλει το ΔΣ στα θέματα ανάπτυξης του τζούντο στις μικρές ηλικίες».

X