Η Ελλάδα «παρέλαβε» το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18

Αντίστροφα μετρά η χώρα μας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων U18 που θα διοργανωθεί σε περίπου ένα χρόνο στο Ολυμπιακό κλειστό γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων. Η αντίστοιχη εφετινή διοργάνωση ολοκληρώθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας και ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Ηλιάδης, ο οποίος και «παρέλαβε», σε ένα σύντομο τελετουργικό, τη διοργάνωση μίλησε για τη νέα… ευθύνη:

 

«Μας επέλεξαν μεταξύ των άλλων υποψηφίων, γιατί πιστεύουν στις ικανότητες μας, μας εκτιμούν και μας εμπιστεύονται, άρα πρέπει κι εμείς να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι μια μεγάλη ευθύνη και πρέπει να φανούμε αντάξιοι γιατί -εκτός των άλλων- η διοργάνωση θα αποτελέσει και κριτήριο για την ανάθεση και άλλων αγώνων. Το Sports Camp του Λουτρακίου έχει αναλάβει μεγάλο βάρος στον οικονομικό τομέα -αλλά φυσικά χρειάζονται και χρήματα, καθώς θέλουμε η διοργάνωση να είναι τέλεια. Μας ενδιαφέρουν πολύ και οι αγωνιστικές επιτυχίες, γι΄αυτό και θα προετοιμάσω όλη τη χρονιά ικανά παιδιά, ώστε να είμαστε μέσα στα μετάλλια».

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Γιάννης Καφενταράκης, ο οποίος λόγω οικογενειακών θεμάτων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, δήλωσε: «Θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις με τους ιθύνοντες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, ώστε να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης. Είναι τιμή, αλλά και ευθύνη η ανάληψη των αγώνων και θα δουλέψουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Θα επιδιώξουμε την επιτυχία τόσο στον οργανωτικό, όσο και στον αγωνιστικό τομέα και θα κάνουμε το παν ώστε να βαθμολογηθούμε με άριστα».

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X