Η Ελλάδα ανέλαβε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βετεράνων του 2017

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο ανακοινώνει με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βετεράνων στην Αθήνα, τον Ιούλιο του 2017 ! Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία η οποία “ολοκληρώθηκε” στο Πόρετς της Κροατίας-όπου διοργανώθηκε το “φεστιβάλ τζούντο”- όταν ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης παρέλαβε και επίσημα τη “σημαία” για τη διοργάνωση των σπουδαίων αγώνων. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο Νίκος Ηλιάδης μίλησε στο site της ΕΟΤ
 
-Νίκο, μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας η διοργάνωση του Eυρωπαϊκού Πρωταθλήματος βετεράνων !
“Ήταν κάτι το οποίο περιμέναμε, είχαμε διεκδικήσει εδώ και καιρό τους αγώνες, ωστόσο επισημοποιήθηκε τώρα και πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι ακριβείς ημερομηνίες.Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση του Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο και θα έχουν όλα τα στοιχεία ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.”

-Μια ακόμη ανάληψη μεγάλης διοργάνωσης από τη χώρα μας, κάτι το οποίο αποδεικνύει πολλά…
“Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Ενωση Τζούντο, αλλά και η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχουν εκτιμήσει την οργανωτική δουλειά των τελευταίων χρόνων και σε συνδυασμό με τις μεγάλες αγωνιστικές επιτυχίες των αθλητών μας θεωρούν την ΕΟΤ ιδιαίτερα αξιόπιστη. ‘Εχουμε αποδείξει πως ό,τι αναλαμβάνουμε το φέρουμε με επιτυχία εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ότι μπορούν να μας εμπιστεύονται για επιτυχημένες διοργανώσεις υψηλού επιπέδου.”

-Μπορούμε να κάνουμε από τώρα κάποιες εκτιμήσεις για συμμετοχές ;
“Ενδέχεται και να ξεπεράσουμε τον αριθμό των 800 συμμετεχόντων, από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Είναι μια μεγάλη συνάντηση για όλους τους τζουντόκα ηλικίας άνω των 30 έως και…100 (γέλια). Είναι αγώνες όπου μεγάλα ονόματα απ΄όλη την Ευρώπη θα μπορέσουν να τεστάρουν τις δυνάμεις τους και να αναμετρηθούν στα τατάμι.”

-Από ελληνικής πλευράς ;
“Υπολογίζω γύρω στους 40 αθλητές και αθλήτριες. Θα είναι μεγάλη η ευκαιρία για τους δικούς μας αθλητές που έχουν κρατήσει την επαφή με το άθλημα αλλά δεν έχουν την ευκαιρία -λόγω οικονομικών προβλημάτων-να ταξιδέψουν στο εξωτερικό ώστε να δώσουν το “παρών” σε διοργανώσεις βετεράνων.”

-Μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος μιας τέτοιας διοργάνωσης, με τόσες συμμετοχές ;
“‘Ανετα. ‘Οπως έχουμε “λειτουργήσει” για τη διοργάνωση όλων των διεθνών διοργανώσεων, έτσι θα ανταπεξέλθουμε και τώρα. Επιπλέον πρόκειται για αγώνες με όλες τις επίσημες απαιτήσεις όπως live streaming κάλυψη και άλλες προϋποθέσεις που να ανταποκρίνονται στα υψηλά standards της  EJU.”

X