Ηλίας Ηλιάδης, ο «Παγκανίνι του Τζούντο»

Στο «Διαμάντι του Δούναβη», την Βουδαπέστη, με αφορμή το 64ο Κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδία Τζούντο (EJU) βρέθηκαν ο νέος πρόεδρος της ΕΟΤ, Γιάννης Καφενταράκης, ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης, αλλά και ο δις Ολυμπιονίκης, Ηλίας Ηλιάδης. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, υπήρξε το κεντρικό πρόσωπο της συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε η EJU, στην οποία παραβρέθηκαν και μίλησαν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες της «γηραιάς» ηπείρου που κατέκτησαν μετάλλιο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012». Μαζί του και ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης, όπως και όλοι οι προπονητές των αθλητών/τριών που βρέθηκαν στο βάθρο των νικητών κατά τη διάρκεια των Αγώνων της βρετανικής πρωτεύουσας.

 

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας τζούντο, Σεργκέι Σολοβέιτσικ, αναφερόμενος στον Ηλία Ηλιάδη, είπε ότι πρόκειται για έναν πραγματικό ήρωα ενώ δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει ως τον «Παγκανίνι του τζούντο». Ο Mr. Ippon, σεμνός όπως πάντα, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της EJU για τη δυνατότητα που έδωσε στο ευρωπαϊκό τζούντο με τους χειρισμούς του, ώστε να παραμείνει σε υψηλά αγωνιστικά στάνταρ καθ` όλη τη διάρκεια της Ολυμπιακής σεζόν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία μαζί με όλους τους αθλητές και τους προπονητές που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, συγκροτούν μια μεγάλη οικογένεια. Σχετικά με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2013 στη Βουδαπέστη, δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει προκειμένου να παλέψει και να διεκδικήσει τον τίτλο της κατηγορίας του.

 

Εκτός του Ηλία Ηλιάδη, οι ευρωπαίοι αθλητές που κέρδισαν Ολυμπιακό μετάλλιο στη διοργάνωση του Λονδίνου και παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου της EJU, ήταν οι εξής:

 

Αρσέν Γκαλστιάν (Ρωσία): Χρυσό -60 κιλά

Αλίνα Ντουμίτρου (Ρουμανία): Ασημένιο -48 κιλά

Έβα Τσερνοβίτσκι (Ουγγαρία): Χάλκινο -48 κιλά

Μίκλος Ουνγκβαρί (Ουγγαρία): Χάλκινο -66 κιλά

Κορίνα Καπριόριου (Ρουμανία): Ασημένιο -57 κιλά

Ιβάν Νιφόντοφ (Ρωσία): Χάλκινο -81 κιλά

Έντιθ Μπος (Ολλανδία): Χάλκινο -70 κιλά

Χενκ Γκρολ (Ολλανδία): Χάλκινο -100 κιλά

Ταγκίρ Καϊμπουλάεφ (Ρωσία): Χρυσό -100 κιλά

Γκέμα Γκίμπονς (Βρετανία): Ασημένιο -78 κιλά

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X