Ευρωπαϊκό U23: Με Ηλία Ηλιάδη στο Ζάγκρεμπ

Μπορεί το Jigoro Kano να αποτελεί τη μεγάλη αγωνιστική πρόκληση για τον Ηλία Ηλιάδη στη δύση του 2008, όμως πριν από το ταξίδι στην Ιαπωνία, ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου καλείται να φέρει εις πέρας μία ακόμη σημαντική αποστολή. Ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας, θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας από 21 έως 23 Νοεμβρίου, με στόχο να βρεθεί στην κορυφή της κατηγορίας των -100 κιλών, όπως ακριβώς και πριν από δύο χρόνια στη Μόσχα αλλά και το 2003 στο Ερεβάν (σ.σ. στα -73 κιλά) της Αρμενίας.

 

«Το χαμένο μετάλλιο στο Πεκίνο δεν αναπληρώνεται με τίποτα, όμως σκοπεύω να κλείσω τη χρονιά όσο πιο γλυκά γίνεται. Ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό U23, αλλά και μία διάκριση στο πανίσχυρο τουρνουά Jigoro Kano, θα αποτελούσαν ένα είδος γιατρικού, εν όψει και της δύσκολης χρονιάς που ακολουθεί. Η χθεσινή βράβευσή μου αλλά και η εμπιστοσύνη που δείχνει η Εθνική Τράπεζα στο πρόσωπό μου, με γεμίζουν με υποχρεώσεις και θέλω να μην απογοητεύσω κανέναν από εδώ και στο εξής. Ξέρω ότι κρίνομαι καθημερινά και γι` αυτό κάθε μέρα προσπαθώ και περισσότερο», είπε ο Ηλίας Ηλιάδης που θα ηγηθεί της αποστολής για το Ζάγκρεμπ, στην οποία μετέχουν συνολικά επτά αθλητές και δύο αθλήτριες. Συγκεκριμένα, τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι, στη αντίστοιχη διοργάνωση του Σάλτσμπουργκ, θα προσπαθήσει να διατηρήσει ο Ταριέλ Ζιντιρίδης στα -66 κιλά, ενώ η υπόλοιπη αποστολή αποτελείται από τους Αλέξανδρο Γκορντέεφ (-60κ.), Αλέξανδρο Τσοποζίδη (-73κ.), Θεόδωρο Μασμανίδη (-90κ.), Μιχαήλ Αλεξιάδη (+100κ.), Γρηγόρη Κριαρίδη (-81κ.), Δήμητρα Ανδρούτσου (-63κ.) και Ελπίδα Ασλανίδου (-78κ.).

 

Στο Ζάγκρεμπ θα βρεθεί και ο πρόεδρος της ΕΟΤ και μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EJU), Βαγγέλης Σουφλέρης, ο ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών, Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος, οι προπονητές των ανδρών, Γιώργος Βαζαγκασβίλι, Βλαδίμηρος Κυριακίδης αλλά και οι διεθνείς διαιτητές, Νίκος Χεκήμογλου, Κάκια Λυμπέρη.

X