Ευρωπαϊκό U20: Χάλκινο μετάλλιο ο Μασμανίδης

Ούτε η ίωση που τον κατέβαλε την τελευταία εβδομάδα, με υψηλό μάλιστα πυρετό (σ.σ. σήμερα το πρωί ίσα που μπορούσε να σταθεί στα πόδια του), ούτε και το γεγονός ότι μέσα σε πολύ μικρό διάστημα αναγκάστηκε ν` αλλάξει και πάλι κατηγορία, απέτρεψαν τον Θόδωρο Μασμανίδη από το να κατακτήσει μετάλλιο, για δεύτερη σερί χρονιά, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 που φιλοξενείται στην Πράγα. Εφέτος όπως και πέρυσι στο Ταλίν της Εσθονίας, η απόχρωση του μεταλλίου ήταν χάλκινη και μάλιστα στην ίδια κατηγορία, αυτή των -90 κιλών. Στο φινάλε της διοργάνωσης, εκτός του χάλκινου μεταλλίου, η Ελλάδα είδε και την Ελπίδα Ασλανίδου να κατακτά την 9η θέση των -78 κιλών.

 

Από το Ταλίν στην Πράγα…

Ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής στους έφηβους το 2006, στα προκριματικά του δ` γκρουπ σημείωσε τρεις νίκες. Επικράτησε κατά σειρά των Χακόμπ Αρακελιάν (Αρμενία), Σλάβεν Ντουμπόβινα (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) και Φρεντερίκ Γιέργκενσεν (Δανία), για πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά. Η προσπάθειά του να περάσει στον τελικό δεν απέφερε καρπούς, αφού ο Γεωργιανός Βαρλάμ Λιπαρτελιάνι αποδείχθηκε εμπόδιο αξεπέραστο, όμως στον τελικό των ρεπεσάζ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του Ρώσου Αλεξάντερ Μπολατάεφ.

 

Η πορεία του Μασμανίδη προς το χάλκινο μετάλλιο:

 

1ος γύρος


 

Μασμανίδης Θόδωρος


 

Χακόμπ Αρακελιάν

(Αρμενία)

 

3:29 Waza-ari Αρακελιάν

1:05 Koka (Shido) Μασμανίδης

0:49 Ippon Μασμανίδης

 

WINNER

 
 

 
 
 

 

2ος γύρος


 

Μασμανίδης Θόδωρος


 

Σλάβεν Ντουμπόβινα

(Βοσνία)

 

3:20 Koka (Shido) Μασμανίδης

1:42 Yuko (Shido) Μασμανίδης

1:15 Waza-ari Μασμανίδης

 

WINNER


 
 

 
 
 

 

3ος γύρος


 

Μασμανίδης Θόδωρος


 

Φρεντερίκ Γιέργκενσεν (Δανία)

 

0:08 Ippon Μασμανίδης

 

WINNER

 
 

 
 
 

 

Ημιτελικά


 

Μασμανίδης Θόδωρος


 

Βαρλάμ Λιπαρτελιάνι (Γεωργία)

 

3:09 Waza-ari Λιπαρτελιάνι

2:04 Waza-ari Λιπαρτελιάνι

Ippon

 

 
 

WINNER

 
 
 

 

Αγώνας για 3η θέση


 

Θόδωρος Μασμανίδης


 

Αλεξάντερ Μπολατάεφ (Ρωσία)

 

0:46 Yuko Μασμανίδης

0:04 Koka Μπολατάεφ

 

WINNER


 
 

 

Όσον αφορά στην Ελπίδα Ασλανίδου, πήρε δύο bye στα προκριματικά και τα ρεπεσάζ και αυτό τη βοήθησε να κατακτήσει την 9η θέση στην κατηγορία των -78 κιλών, παρά το γεγονός ότι δεν σημείωσε κάποια νίκη. Η Ασλανίδου ηττήθηκε με Ippon (Osae-komi-waza 1:01 πριν το τέλος του τετραλέπτου) από τη Βρετανή Ρεμπέκα Τέλφερ και με Yuko από την Ουκρανή Βικτόρια Ντενισένκο.

 

Τέλος, ο Χρήστος Κελλετζιάν στα +100 κιλά, ηττήθηκε με Ippon από τον Γερμανό Αντρέ Μπρέιτμπαρθ, 29 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και έμεινε εκτός. Ο τζουντόκα του Αθλητή Ρόδου, προηγήθηκε με Koka (από Shido), όμως η εμπειρία του αντιπάλου του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια. Ο Μπρέιτμπαρθ σημείωσε συνολικά δύο Koka (ένα από Shido) και ένα Yuko για να έρθει και το Ippon σχεδόν μισό λεπτό πριν την ολοκλήρωση του τετραλέπτου.

 

 

 

X