Ευρωπαϊκό U20: Ένατος ο Κβασιλάβα στα -73κ.

Ούτε η 2η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 που φιλοξενείται στην Πράγα, έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τα ελληνικά χρώματα. Ο Βασίλης Κβασιλάβα, στα -73 κιλά, πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση, κατακτώντας την 9η θέση, έχοντας απολογισμό μία νίκη σε δύο αγώνες. Την ίδια στιγμή, οι Βάζα Ζιντιρίδης (-81κ.) και Δήμητρα Ανδρούτσου (-63κ.) γνώριζαν από μία ήττα, ενώ όσον αφορά στην Αναστασία Δροσοπούλου (-70κ.) στάθηκε αφορμή για την επιστροφή του «φαντάσματος» των παραπανίσιων γραμμαρίων που δεν της επέτρεψαν να πάρει μέρος στη διοργάνωση!

 

Μία νίκη σε δύο αγώνες ο Κβασιλάβα

Ο Βασίλης Κβασιλάβα, στον α` προκριματικό γύρο ηττήθηκε με Ippon από τον Γεωργιανό Ζβιάντ Μπαζανταρασβίλι, όμως «έπεσε» στα ρεπεσάζ μετά την πρόκριση του τελευταίου στα ημιτελικά. Εκεί, σημείωσε και τη μοναδική σημερινή νίκη για τα ελληνικά χρώματα, επικρατώντας με Ippon του Ούγγρου Άκος Χέρεντι, για να έρθει ο αποκλεισμός λίγο αργότερα μετά την ήττα από τον Γερμανό Κρίστοφερ Βέλκ.

 

Απειρία και διαιτησία…

Η απειρία σε συνδυασμό με μία λανθασμένη απόφαση των διαιτητών, έφερε την Δήμητρα Ανδρούτσου εκτός επτάδας. Η αθλήτρια του Νικηφόρου Ανατολής Ιωαννίνων, αν και προηγήθηκε με Koka (σ.σ. από Shido) απέναντι στην Ουκρανή Μαρίνα Γκουμπαρίεβα, στην εκπνοή και συγκεκριμένα τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, δέχθηκε Koka και έτσι το ματς οδηγήθηκε στο Golden Score. Εκεί, η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αφού πρόσφερε… απλόχερα ένα ανύπαρκτο Yuko στην Γκουμπαρίεβα, τη στιγμή που η προσπάθεια της είχε ξεκινήσει εκτός αγωνιστικού χώρου.

 

Ήττα-αποκλεισμός στο παρα τρία

Σύντομη ήταν η παρουσία του Βάζα Ζιντιρίδη στην κατηγορία των -81 κιλών, καθώς στον α` προκριματικό γύρο γνώρισε την ήττα με Ippon, μόλις τρία δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του τετραλέπτου.

 

Το «φάντασμα» των γραμμαρίων επέστρεψε…

Το «φάντασμα» των παραπανίσιων γραμμαρίων επέστρεψε για δεύτερη φορά σε δύο ημέρες. Πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά, η Αναστασία Δροσοπούλου στα -70 κιλά, η οποία κατά τη ζύγιση βρέθηκε 700 γραμμάρια πιο βαριά με αποτέλεσμα να χάσει το δικαίωμα να πάρει μέρος στη διοργάνωση… Να θυμίσουμε, ότι στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού U20, βαρύτερη κατά 150 γραμμάρια είχε βρεθεί η Αναστασία Μούτσου (-48κ.).

X