Ευρωπαϊκό U18: «Χάλκινοι» οι Μπαλαμπανασβίλι, Τσουμήτας

Στο βάθρο των νικητών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18, μετά από διάλειμμα πέντε ετών, βρέθηκε το ελληνικό τζούντο. Συγκεκριμένα οι Βασίλης Μπαλαμπανασβίλι και Δημήτρης Τσουμήτας, αθλητές του Φίλιππου Αμυνταίου και οι δύο, κατέκτησαν δύο χάλκινα μετάλλια στη διοργάνωση που εφέτος φιλοξενείται στη Σόφια της Βουλγαρίας. Ο Μπαλαμπανασβίλι σημείωσε πέντε νίκες σε έξι αγώνες στην κατηγορία των -73 κιλών, όπως και ο Τσουμήτας στα +90κ., χαρίζοντας στην Ελλάδα δύο μετάλλια, τα πρώτα μετά το 2009 (Κόπερ, Σλοβενία) όταν οι Γιώργος Αζωίδης και Αλέξης Ντανατσίδης είχαν φτάσει στην κατάκτηση του ασημένιου και χάλκινου μεταλλίου στα -60 και -73 κιλά αντίστοιχα.

“Είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτά τα μετάλλια. Αποτελούν μεγάλη επιτυχία και αποδεικνύουν ότι και σε αυτές τις ηλικίες έχουμε εξαιρετικές δυνατότητες και εξαιρετικούς αθλητές. Μπράβο στα παιδιά που πάλεψαν κι έβαλαν τα δυνατά τους φέρνοντας μετάλλια που τόσο έχει ανάγκη η χώρας μας αυτή τη δύσκολη περίοδο και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Και ας μην ξεχνάμε ότι οι επιτυχίες αυτές ήρθαν χωρίς να έχει γίνει προετοιμασία λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων. Μπορέσαμε και κοντράραμε Ευρωπαίους αθλητές που έχουν όλες τις δυνατότητες και τα χρήματα για προετοιμασία και προπονήσεις σε μεγάλα καμπ του εξωτερικού. Οι αθλητές μας στάθηκαν δίπλα σε αντιπάλους με προβλήματα λυμένα και κατόρθωσαν να υπερισχύσουν και να ανέβουν επάξια στο βάθρο. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο”, δήλωσε ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης μετά την επιτυχία των Μπαλαμπανασβίλι και Τσουμήτα.

Στην ίδια διοργάνωση, η Μίνα Αγκνέτα Ρίκεν κατέλαβε την 9η θέση της κατηγορίας των -63 κιλών, όπως και η Νικολέτα Σαρβανίδου στα -70 κιλά.

X