Ενημέρωση Σωματείων

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με απόφασή της, στις 31/12/2010, ανέστειλε την καταβολή της τελευταίας δόσης της επιχορήγησης του έτους 2010, ύψους 127.000€, λόγω έλλειψης ασφαλιστικής ενημερότητας της Ομοσπονδίας, δεδομένου του ότι δεν είχαν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές των μηνών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου του 2010.

 

Η προτελευταία δόση της επιχορήγησης, από την οποία πληρώθηκαν οι συγκεκριμένες οφειλές, κατατέθηκε στην Ομοσπονδία στις 20/12, όπου πλέον είχε παρέλθει η προθεσμία κατάθεσης ενώ μέχρι τότε το ταμείο της Ομοσπονδίας ήταν μηδενικό.

 

Μετά από αυτή την εξέλιξη και μέχρι σήμερα, το Προεδρείο της Ομοσπονδίας είχε αλεπάλληλες επαφές με στελέχη του Υπουργείου καθώς και με τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα κύριο Μπιτσαξή, ο οποίος, μετά από σχετική συνάντηση, δεσμεύθηκε και εξετάζει θετικά το θέμα, μαζί με την συνολική επιχορήγηση του 2011.

 

Οι αποφάσεις του, όπως τόνισε, θα κριθούν κατά κύριο λόγο από την ομαλή διοικητική πορεία της Ομοσπονδίας τόσο μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου, όσο και μετά απο αυτές, κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

 

Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η Ομοσπονδία μας, μετά την έντονη περίοδο του περασμένου Νοεμβρίου και μετά το κενό που δημιουργήθηκε λόγω της μεταφοράς των γραφείων, βρίσκει σταδιακά το ρυθμό της και οι όποιες ενστάσεις και διαφορετικές απόψεις έχουν τεθεί ή τίθενται από Σωματεία ή παράγοντες του αθλήματος για τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης, θα εξετάζεται και θα τίθεται σε ανοιχτή διαβούλευση.

 

Για κάθε θέμα που προκύπτει η Διοίκηση είναι ανοιχτή και το συζητά με κάθε ενδιαφερόμενο, έτσι ώστε να βρίσκεται πάντοτε η κοινή συνισταμένη που δεν είναι άλλη από την ανάπτυξη και την πρόοδο του αθλήματος που όλοι αγαπάμε.

 

Ο Πρόεδρος       Ο Γ. Γραμματέας

Αν. Μαρκάκης    Χ. Παπαιωάννου

X