Ελληνικό «χρώμα» στις παγκόσμιες κατατάξεις όλων των ηλικιακών κατηγοριών

Στην τρίτη θέση του κόσμου της κατάταξης των -90 κιλών που ανακοινώθηκε από την IJF βρίσκεται ο Ηλίας Ηλιάδης. Την ίδια στιγμή, τρεις αθλήτριες και δύο αθλητές φιγουράρουν στην πρώτη 30άδα των κατηγοριών τους σε νέους (U21) και έφηβους (U18).

Ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο, ο οποίος αναμένεται να κάνει την επανεμφάνισή του στην ενεργό δράση στα τέλη του μήνα (σ.σ. πιθανότατα στο Ευρωπαϊκό Όπεν της Μαδρίτης), φιγουράρει στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 1.871 βαθμούς. Προηγείται πάντα ο Γεωργιανός Λιπαρτελιάνι με 2.426 βαθμούς, ενώ στην δεύτερη θέση ακολουθεί ο Κουβανός Γκονζάλες με 2.120β.

Στους U21, η Ελισάβετ Τελτσίδου χάρη στην πρώτη θέση που κατέκτησε στο Iliadis Cup βρίσκεται στην 6η θέση των -63κ., ενώ η Βούλα Εδίρνελη βρίσκεται στην 11η θέση των -78 κιλών. Όσον αφορά την Αθανασία Ζαριώπη είναι στην 12η θέση των -44 κιλών.

Στους U18 ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος κατέχει την 16η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των -90 κιλών, ενώ στην 23η θέση των -73 κιλών βρίσκεται ο Βασίλης Μπαλαμπανασβίλι .

X