Ελληνικό ενδιαφέρον στα Παγκόσμια Κύπελλα Τσεχίας και Πολωνίας

Δύο παγκόσμια κύπελλα, με ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον, διεξάγονται το Σαββατοκύριακο σε Πολωνία και Τσεχία. Στην Πράγα, η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα θα προσπαθήσει να… τριτώσει τα μετάλλια μέσα στο 2009, ώστε να επανέλθει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των -57 κιλών, μετά από διάλειμμα μιάς εβδομάδας, την ίδια στιγμή που στη «μάχη» της κατηγορίας των -63 κιλών της ίδιας διοργάνωσης, θα ριχτεί η Δήμητρα Ανδρούτσου αναζητώντας νίκες και βαθμούς ενόψει Λονδίνου.

 

«Σε κάθε διοργάνωση από εδώ και στο εξής, ο βαθμός δυσκολίας είναι σίγουρο πως θα αυξάνεται, κάτι που ωστόσο δεν με φοβίζει. Μετά τα δύο μετάλλια σε Παρίσι και Σόφια, μου δόθηκε η ευκαιρία να αλλάξω την προπόνησή μου και να δοκιμάσω κάποια καινούργια πράγματα πάνω στο παιχνίδι μου. Η δεύτερη θέση που έχω στην παγκόσμια κατάταξη μου έχει ανεβάσει την ψυχολογία, ωστόσο θα προσπαθήσω στην Πράγα να ανέβω εκ νέου στην πρώτη. Με τη βοήθεια και της τύχης, πιστεύω ότι θα τα καταφέρω», είπε η Μπουκουβάλα, η οποία μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο έχασε τα πρωτεία στα -57 κιλά από την Ολυμπιονίκη του Πεκίνου (σ.σ. στα -52κ.), την Τέλμα Μοντέιρο από την Πορτογαλία.

 

«Η Μοντέιρο όπως και ακόμη 4-5 αθλήτριες στην κατηγορία των -57 κιλών, σιγά-σιγά θα ξεχωρίσουν και θα αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα στη υπόθεση Λονδίνου. Με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις μου έδειξα ότι είμαι μία από αυτές, αφού πλέον εκτός από το πάθος για τη νίκη, διαθέτω και την εμπειρία που χρειάζονται οι κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις. Θέλω να συγκεντρώσω όσο τον δυνατόν περισσότερους βαθμούς ώστε να πάω στο Ευρωπαϊκό της Γεωργίας και το Παγκόσμιο της Ολλανδίας με ακόμη καλύτερη ψυχολογία από αυτή που ήδη έχω», κατέληξε η τζουντόκα του Νκηφόρου Ανατολής Ιωαννίνων.

 

Το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Κατηγορίες: -48, -52, -57, -63 κιλά

10:00 Προκριματικά & ρεπεσάζ

17:00 Τελικοί & απονομές

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ

Κατηγορίες: -70, -78, +78 κιλά

10:00 Προκριματικά & ρεπεσάζ

16:00 Τελικοί & απονομές

 

Όσον αφορά στους άνδρες, στην πρωτεύουσα της Πολωνίας θα μεταβούν ο δις «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης, Λαυρέντης Αλεξανίδης (-66κ.) αλλά και οι Αλέξανδρος Τσοποζίδης (-73κ.), Άρης Κοτανίδης (-73κ.) και Διονύσης Ηλιάδης (-100κ.).

 

«Τα προβλήματα στην ωμοπλάτη ξεπεράστηκαν και αυτό με κάνει να νοιώθω πιο δυνατός και πιο σίγουρος για τον εαυτό μου. Επιδίωξή μου στην Βαρσοβία θα είναι ένα μετάλλιο και νομίζω ότι είναι μέσα στις δυνατότητές μου. Το κίνητρο της βαθμολογίας ενόψει Λονδίνου, είναι μεγάλο και πιστεύω πως ένα μετάλλιο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, θα μου άλλαζε τελείως την ψυχολογία», είπε ο Διονύσης Ηλιάδης.

 

Το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Κατηγορίες: -60, -66, -73 κιλά

10:00 Προκριματικά & ρεπεσάζ

15:30 Τελετή έναρξης

16:00 Τελικοί & απονομές

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ

Κατηγορίες: -81, -90, -100, +100 κιλά

10:00 Προκριματικά & ρεπεσάζ

16:00 Τελικοί & απονομές

X