Διεθνές Τουρνουά «Ακρόπολις»: Ippon και «Χαμόγελο»

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει τα πρωτοκλασσάτα ονόματα του μπάσκετ να προσφέρουν χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα μέσω των… τριπόντων που σημείωναν σε κάποιες διοργανώσεις. Τώρα ήρθε η σειρά του τζούντο να δώσει… κοινωνικό χαρακτήρα στα Ippon. Με πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΟ Τζούντο, Βαγγέλη Σουφλέρη, κάθε Ippon που θα σημειωθεί στους αγώνες του 3ου Διεθνούς Τουρνουά Ακρόπολις, θα μεταφράζεται αυτόματα σε πέντε ευρώ, το οποίο θα προσφέρεται στον Εθελοντικό Οργανισμό για τα παιδιά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

«Μέσο όρο στα δύο προηγούμενα τουρνουά, σημειώθηκαν περίπου 200 Ippon. Ευελπιστούμε ότι το Σαββατοκύριακο στο Λουτράκι θα γίνουν ακόμη περισσότερα Ippon, ώστε το ποσό αυτό να διπλασιαστεί αφού προορίζεται για καλό σκοπό. Τα χρήματα αυτά θα τα προσφέρουμε στον Εθελοντικό Οργανισμό `Το Χαμόγελο του Παιδιού`, τον οποίο ως γνωστόν στηρίζουμε τα τελευταία δύο χρόνια και θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε και στο μέλλον. Ήδη μελετάμε σχέδιο, ώστε να δίνουμε κάποια χρήματα στον Οργανισμό σε μηνιαία βάση, βάσει των Ippon που σημειώνουν οι πρωταθλητές μας στα διεθνή τουρνουά του εξωτερικού, τα οποία δεν είναι και λίγα, αν αναλογιστούμε και τον αριθμό των μεταλλίων που έχουμε μαζέψει μέσα στο 2009», τόνισε ο κ. Σουφλέρης, ο οποίος αναφέρθηκε και γενικότερα στο τουρνουά, που φέτος μετράει τρία χρόνια ζωής.

 

«Ξεκινήσαμε το 2007 με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες. Χρόνο με το χρόνο, βλέπουμε ότι το ενδιαφέρον των ξένων χωρών για το τουρνουά αυξάνεται συνεχώς. Δεν είναι τυχαίο ότι ξεκινήσαμε το 2007 με συμμετοχές από 11 χώρες και το Σαββατοκύριακο, στο Λουτράκι, θα λάβουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από 17 χώρες. Και αυτό σε μία εποχή, όπου η οικονομική ύφεση ταλανίζει τον παγκόσμιο αθλητισμό, κάτι που φάνηκε και από την απόφαση της IJF, να μεταθέσει κατά ένα χρόνο την έναρξη της προολυμπιακής κατάταξης για το Λονδίνο. Η ομοσπονδία κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε το τουρνουά αυτό να καθιερωθεί στη συνείδηση του παγκόσμιου τζούντο αλλά και του ελληνικού αθλητισμού», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο μεγάλο ραντεβού του Οκτωβρίου, το παγκόσμιο πρωτάθλημα U20.

 

«Εδώ και ένα χρόνο έχουμε ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τη διοργάνωση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά. Τα περισσότερα από τα παιδιά που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη διοργάνωση του Οκτωβρίου θα βρεθούν στο Λουτράκι για το Ακρόπολις, όπως και πολλοί ξένοι που θέλουν να πάρουν γεύση από τη χώρα μας. Θεωρώ ότι θα είμαστε πανέτοιμοι, ώστε ακόμη μία διοργάνωση εντός συνόρων να στεφθεί από επιτυχία. Αγωνιστικά θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος αν μπορούσαμε να ξεπεράσουμε τον αριθμό μεταλλίων που είχαμε κατακτήσει πριν από τρία χρόνια στον Άγιο Δομίνικο».

X