Δηλώσεις Νίκου Ηλιάδη για Ηλία Ηλιάδη και Ρομάν Μουστόπουλο

Με γλυκόπικρα συναισθήματα αναχώρησε από το Μαρόκο και το διάσημο Masters του Ραμπάτ ο Νίκος Ηλιάδης. Ο εθνικός προπονητής βρέθηκε κοντά στον Ηλία Ηλιάδη και τον Ρομάν Μουστόπουλο που συμμετείχαν στη σπουδαία διοργάνωση και είδε τον μεν Ολυμπιονίκη ν` αγωνίζεται με πόνους, τον δε πρωταθλητή Ευρώπης νέων να κατακτά την πέμπτη θέση. Ο Mr. Ippon ήδη ταλαιπωρημένος από τον τραυματισμό του στον αγκώνα έδωσε τον καλύτερο εαυτό του αλλά ο πόνος δεν του επέτρεψε να βρεθεί στο βάθρο.

«Ο Ηλίας δεν μπόρεσε να παλέψει, δεν μπόρεσε να είναι ο εαυτός του, καθώς προστέθηκε νέο πρόβλημα λίγο πριν την έναρξη των αγώνων. Ένιωσε ενοχλήσεις και στον άλλο του αγκώνα-ουσιαστικά δεν μπορούσε να ανοίξει εντελώς και τα δύο του χέρια… Ήταν δύσκολο γι΄αυτόν. Το πρόβλημα πλέον είναι το αυχενικό, από εκεί προέρχονται οι πόνοι και τα προβλήματα. Το ευχάριστο είναι ότι η ψυχολογία του είναι πολύ καλή και γνωρίζει ότι οι τραυματισμοί είναι μέσα στον αθλητισμό. Θα συνεχίσει τις προπονήσεις, από τις 31 του μήνα έως και τις 11 Ιουνίου θα βρεθεί στο Ισραήλ για προετοιμασία. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Γαλλία όπου είναι προσκεκλημένος για σεμινάρια και μετά τις 20 Ιουνίου θα βρεθεί στο Μπακού και στους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες», είπε ο Νίκος Ηλιάδης.

Και κατέληξε: «Σε ό,τι αφορά στον Ρομάν Μουστόπουλο, ήταν πολύ καλός στους αγώνες, για να είμαι ειλικρινής μάλιστα δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο καλός. Πάλεψε εξαιρετικά κι έδειξε ότι βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα. Θεωρώ ότι μπορούσε άνετα να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο αλλά αδικήθηκε στον αγώνα με τον αθλητή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Έκανα κάποιες παρατηρήσεις στους αρμόδιους της παγκόσμιας ομοσπονδίας, κράτησαν σημειώσεις και πολύ φοβάμαι μήπως έχουμε και άλλα παρόμοια κρούσματα αδικίας για τους αθλητές μας όσο πλησιάζουμε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.”

X