Δήλωση Βαγγέλη Σουφλέρη για το θέμα του ντόπινγκ

Στην αρνητική απήχηση που έχει το θέμα του ντόπινγκ στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στις προϋποθέσεις που θα πρέπει να δημιουργήσει η διοίκηση της ΕΟ Αρσης Βαρών ώστε το άθλημα να βρει και πάλι το δρόμο του, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Βαγγέλης Σουφλέρης.

 

«Το φάντασμα του ντόπινγκ έχει δημιουργήσει μια τεράστια σκιά πάνω από ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Όλη η προσπάθεια των ομοσπονδιών και των αληθινών πρωταγωνιστών, επισκιάζεται από τη μάστιγα των αναβολικών. Κάποιοι μιλάνε για το σοβαρότατο αυτό θέμα και προσπαθούν να βρουν λύσεις, χωρίς να έχουν την αρμοδιότητα και φυσικά λόγο.Η ελληνική κοινωνία ζητάει από εμάς το λόγο, μέσω των ομοσπονδιών και των αρμοδίων οργάνων και εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να δώσουμε εξηγήσεις. Στον ελληνικό αθλητισμό δεν αρμόζει η απαξίωση και η περιφρόνηση κάθε φορά που υπάρχει ένα κρούσμα ντόπινγκ. Γιατί όλοι όσοι επιχειρούν να αμαυρώσουν το οικοδόμημα αυτό, ανοίγουν τεράστιες πληγές στην ελληνική κοινωνία και κατά συνέπεια στην ίδια την οικογένειά τους. Στα ίδια τα παιδιά τους. Αποτρέποντας ένα παιδί από τον αθλητισμό, το αποτρέπουν από το να γνωρίσει την ευγενή άμιλλα και τα ιδεώδη που προσφέρει το κάθε άθλημα.

 

Η Άρση Βαρών στο παρελθόν πρόσφερε μεγάλες στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό και κανείς δεν πρέπει να το λησμονεί. Το παρελθόν άλλωστε αποτελεί παρακαταθήκη του παρόντος και του μέλλοντος. Γι` αυτό καλούμαστε όλοι να προστατεύσουμε το άθλημα των δυνατών, το οποίο μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Πύρρο Δήμα, δείχνει να κάνει ουσιαστικά βήματα. Και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να πάρουμε όλοι μέτρα. Ένα εξ αυτών θα ήταν για τα επόμενα χρόνια, οι αθλητές της Άρσης Βαρών να μη συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες, αφού μόνο τότε θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για καθαρούς αθλητές και καθαρό άθλημα. Μόνο τότε θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί μια νέα γενιά αθλητών απαλλαγμένη από τη στάμπα του ντόπινγκ, που ακολουθεί το άθλημα. Μόνο τότε θα υπάρξει μια νέα αρχή σε ένα άθλημα που χρήζει της προστασίας και όχι της κατακραυγής από την ελληνική κοινωνία. Τα πάντα ξεκινούν από την πρόληψη και μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Καθαρά μετάλλια, καθαρό ελληνικό αθλητισμό».

X