Βοτίκας, Λυμπεροπούλου και Τσολάνη στην Πανεπιστημιάδα

Ο Γρηγόρης Βοτίκας, η Βασιλική Λυμπεροπούλου και η Σοφία Τσολάνη, θα εκπροσωπήσουν το ελληνικό τζούντο στην 27η Παγκόσμια Φοιτητική Πανεπιστημιάδα που θα φιλοξενηθεί έως τις 17 Ιουλίου στο Καζάν της Ρωσίας.

 

Η Πανεπιστημιάδα είναι ένα παγκόσμιο αθλητικό και πολιτιστικό φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και θεωρείται η δεύτερη σημαντικότερη εκδήλωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην Πανεπιστημιάδα του Καζάν αναμένεται να συμμετέχουν περισσότεροι από 13000 φοιτητές και φοιτήτριες, εκπρόσωποι από 180 χώρες, σε συνολικά 27 αθλήματα.

 

Αρχηγός αποστολής είναι ο Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής Αθλητισμού Τριτροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΑΤΕ) και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο (ΕΟΤ), Γιάννης Καφενταράκης.

 

Οι αγώνες του τζούντο θα πραγματοποιηθούν στην Tatneft Arena από τις 7 έως τις 11 Ιουλίου. Ποδαρικό από ελληνικής πλευράς θα κάνει η Βασιλική Λυμπεροπούλου, αύριο, στην κατηγορία των -78 κιλών, ενώ την Δευτέρα στη «μάχη» της διάκρισης θα πέσει ο Βοτίκας στα -90 κιλά. Όσον αφορά την Τσολάνη θα αγωνιστεί την Τετάρτη στην κατηγορία των -57 κιλών.

 

ΤΟ ΓΡΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X