Αφιέρωμα στο Παγκόσμιο Α-Γ: ΟΣΑΚΑ 2003

«Έπαιζαν» εντός έδρας και για μία ακόμη φορά κατάφεραν να «σαρώσουν» τα μετάλλια… Οι Ιάπωνες, με εννέα μετάλλια, έξι εκ των οποίων χρυσά, κυριάρχησαν στο 23ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Οσάκα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Κορέα με τέσσερα χρυσά μετάλλια και στην τρίτη την Κίνα με δύο χρυσά. Από την πλευρά της, η Κούβα, παρουσίασε την καλύτερη δυνατή γυναικεία ομάδα και με συνολικά οκτώ μετάλλια (σ.σ. αλλά μόλις ένα χρυσό) βρέθηκε στην 4η θέση του πίνακα μεταλλίων.

 

Από ελληνικής πλευράς, ο Ηλίας Ηλιάδης προδόθηκε από την απειρία του και παρά το θετικό απολογισμό νικών (2-1) δεν μπόρεσε να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία των -73 κιλών όπου έλαβε μέρος. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στον αγώνα για το γ` γύρο, με αντίπαλο τον Ιάπωνα Καναμάρου, ο Έλληνας τζουντόκα δέχθηκε Ippon μόλις 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε το προβάδισμα.

 

Όσον αφορά στα κορυφαία ονόματα του παγκοσμίου τζούντο, κατάφεραν εύκολα ή δύσκολα να διατηρήσουν τα σκήπτρα. Η Ριόκο Ταμούρα (σ.σ. μετέπειτα Τάνι), έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία των -48 κιλών για έκτο σερί παγκόσμιο πρωτάθλημα, τη στιγμή που η Νορίκο Αν, σε μία επανάληψη του τελικού του 2001 στο Μόναχο, επικράτησε της Κουβανής Γιουρισέλ Λαμπόρντε και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

 

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα βρείτε στο παρακάτω link:

 

X