Αστάνα 2015: Αδικήθηκε κατάφωρα ο Αλέξης Ντανατσίδης

To 2008, στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, η διαιτησία ήταν αυτή που σταμάτησε την πορεία του Ηλία Ηλιάδη προς την κορυφή του κόσμου. Σήμερα, ένα ακόμη διαιτητικό… φαλτσοσφύριγμα, δεν επέτρεψε στον Αλέξη Ντανατσίδη να διεκδικήσει την είσοδό του στα μετάλλια του παγκοσμίου πρωταθλήματος που φιλοξενείται στην Αστάνα και ως εκ τούτου και περισσότερους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να εξασφαλίσει το Ολυμπιακό «εισιτήριο» για το Ρίο 2016. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, εξαιτίας μιας απαράδεκτης διαιτητικής απόφασης ένα δευτερόλεπτο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα με τον Γάλλα Πιετρί, έχασε την ευκαιρία να περάσει στον τελικό του τέταρτου προκριματικού γκρουπ και να εξασφαλίσει την παρουσία του στην επτάδα της κατηγορίας των -81 κιλών στη διοργάνωση του Καζακστάν.

Ο Ντανατσίδης, ο οποίος πριν την αγώνα με τον Πιετρί είχε δύο σερί νίκες απέναντι στον Φινλανδό Βίρτα και στον Τεγένοφ από το Τουρκμενιστάν, χρεώθηκε με τέταρτη παρατήρηση μόλις ένα δευτερόλεπτο πριν την ολοκλήρωση του κρίσιμου αγώνα με τον Γάλλο κι ενώ είχε ήδη στην κατοχή του ένα Yuko που του έδινε και τη νίκη-πρόκριση για την επτάδα. Έξαλλος ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης διαμαρτυρήθηκε στην επιτροπή διαιτησίας, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Ο Γάλλος τζουντόκα, προφανώς αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της αδικίας προσπάθησε να παρηγορήσει τον Ντανατσίδη, ο οποίος αποχώρησε από το τατάμι στεναχωρημένος και ενοχλημένος που ένας διαιτητής του στέρησε το όνειρο της πρόκρισης τόσο στα μετάλλια του παγκοσμίου πρωταθλήματος όσο και για το Ρίο.

Όσον αφορά στον Ρομάν Μουστόπουλο που αγωνίστηκε επίσης στα -81 κιλά, αποκλείστηκε πρόωρα μετά την ήττα στις παρατηρήσεις από τον Βραζιλιάνο Λεάντρο Γκιγιέρο. Στα -63 κιλά των γυναικών, η Ελισάβετ Τελτσίδου σημείωσε μία νίκη σε δύο αγώνες και επίσης αποκλείστηκε πρόωρα από τη συνέχεια της κατηγορίας. Η τζουντόκα του ΕΟΣ Αχαρνών νίκησε με Ippon την Μία Χέρμανσον από την Σουηδία, όμως στη συνέχεια ηττήθηκε στις παρατηρήσεις από την Ολλανδή Ανίκα Φαν Έμντεν.

X