Ασημένιο μετάλλιο ο Αλεξανίδης στο Μπακού

Όταν ο Λαυρέντης Αλεξανίδης έχει… κέφια, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι το μετάλλιο το έχει στο τσεπάκι του! Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2005, με τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο της κατηγορίας των -60 κιλών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού και πλέον έβαλε  σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση του «εισιτηρίου» που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

 

Ο Αλεξανίδης στο δρόμο προς το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε κατά σειρά τον Εσθονό Φαλάποφς, τον Γεωργιανό Παπινασβίλι, τον Άγγλο Μάλαρ και τον Γάλλο Καντού για να ηττηθεί στον τελικό από τον Άγγλο παγκόσμιο πρωταθλητή του 2005 και πρωταθλητή Ευρώπης του 2006, Γκρεγκ Φάλον. Στην ίδια κατηγορία, ο Αλέξανδρος Γκορντέεφ έδωσε μόλις έναν αγώνα, όπου γνώρισε και την ήττα από τον Ούγγρο Λάζο Μπουριάν.

 

Στα -73 κιλά, ο Άρης Κοτανίδης κατετάγη 9ος και ο Αλέξανδρος Τσοποζίδης 13ος, ενώ στα -66 κιλά, ο Ταριέλ Ζιντιρίδης είχε μία νίκη επί του Τούρκου Ουζούν, όμως στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Αζέρο Ισμαίλοφ και αποκλείστηκε πρόωρα.

X