Ασημένιο μετάλλιο για την Τελτσίδου στην Πράγα

Μετά τη Θεσσαλονίκη και την Κορούνια, το «άστρο» της Ελισάβετ Τελτσίδου έλαμψε και στην Πράγα. Η τζουντόκα του ΕΟΣ Αχαρνών, η οποία κατέχει την 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο European Open U21 που διεξήχθη στην τσεχική πρωτεύουσα, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί το παρόν, αλλά και το μέλλον του ελληνικού γυναικείου τζούντο.

Η Τελτσίδου, υπό την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή, Νίκου Ηλιάδη, προκρίθηκε στον τελικό της κατηγορίας των 63 κιλών με συνολικά τρεις νίκες. Επικράτησε της Σαρλότ Σουάμπ από την Ελβετία με Yuko, της Σάρα Παντίγια από την Ισπανία με Ippon και της Μπαρ Φαρίν από το Ισραήλ επίσης με Ippon. Στον τελικό, η Ελληνίδα τζουντόκα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Μάγια Μπλαγκόγεβιτς από την Κροατία (σ.σ. ήταν 5η στο Iliadis Cup το 2014 και 1η το 2013), από την οποία ωστόσο γνώρισε την ήττα με Ippon που την υποχρέωσε να μείνει στην δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης.

Η φάση που έκρινε τον τελικό εξόργισε τον εθνικό προπονητή, Νίκο Ηλιάδη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα, θεωρώντας ότι «ένα πεντακάθαρο Yuko, οι διαιτητές το υπέδειξαν ως Ippon. Δυστυχώς χάσαμε άδικα ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο. Η Ελισάβετ δείχνει μια εξαιρετική σταθερότητα και αυτό θα την βοηθήσει σίγουρα στο μέλλον. Είναι από τις αθλήτριες που ακούνε τον προπονητή τους. Είναι τιμή για όλους εμάς που δουλεύουμε μαζί της να έχουμε στις τάξεις της εθνικής ομάδας μια τέτοια αθλήτρια. Η Κροάτισσα ήταν στα μέτρα της και θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει την πρώτη θέση. Φεύγουμε από την Πράγα με το ασημένιο μετάλλιο, αλλά και με μία πικρία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μέσα στη χρονιά έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση δύο χρυσών μεταλλίων και συγκεκριμένα στο 6th Iliadis Cup, αλλά και στην Κορούνια της Ισπανίας.

X