Ανοίγει αύριο στο Μαϊάμι η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U21

Με παρακαταθήκη τα έξι μετάλλια που έχει κατακτήσει από το 2006 έως και πέρυσι, η εθνική μας ομάδα U21 ρίχνεται από αύριο στη «μάχη» του παγκοσμίου πρωταθλήματος που φιλοξενείται στο Μαϊάμι. Στη διάθεση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη βρίσκονται τρεις αθλητές και μία αθλήτρια και συγκεκριμένα οι Αναστάσιος Κεσίδης (-60κ.), Ρούντολφ Κουρτίδης (-66κ.), Κωνσταντίνος Σαρίδης (-81κ.) και Ελισάβετ Τελτσίδου (-63κ.).

Η Τελτσίδου, τρίτη πριν από λίγο καιρό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21, κατετάγη 5η στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Λιουμπλιάνα στην οποία το ελληνικό τζούντο πανηγύρισε δύο μετάλλια στα ατομικά (Ντανατσίδης 1η θέση, Μουστόπουλος 3η θέση)  και ένα στο ομαδικό (2η θέση).

Στην ιστορία των παγκοσμίων πρωταθλημάτων U20 και U21, εκτός των επιτυχιών στην Λιουμπλιάνα, η Ελλάδα έχει φτάσει στην κατάκτηση τριών ακόμη μεταλλίων και συγκεκριμένα το 2006 στον Άγιο Δομίνικο με τους Ταριέλ Ζιντιρίδη (1ος -66κ.), Αλέξανδρο Γκορντέεφ (3ος -60κ.) και Θεόδωρο Μασμανίδη (3ος -90κ.).

«Ποδαρικό» για την ελληνική ομάδα θα κάνει αύριο ο Κεσίδης. Την Πέμπτη θ` αγωνιστεί  ο Κουρτίδης, ενώ η αυλαία από ελληνικής πλευράς θα πέσει την Παρασκευή με τους Τελτσίδου και Σαρίδη.

X