Το Λιτόχωρο είναι ο έκτος σταθμός των εφετινών εγχώριων τουρνουά που βρίσκονται στο καλαντάρι της ΕΟ Τζούντο. Μετά τον Πλατύκαμπο Λάρισας (Ζαχαρούλης), το Νέο Φάληρο (τουρνουά Αετού Καυκάσου & πανελλήνιο εφήβων/νεανίδων), τη Θεσσαλονίκη (τουρνουά ΑΠΣΠ Πατρίδα), την Πετρούπολη (τουρνουά ΑΕΠ) και την Ηλιούπολη (πανελλήνιο νέων ανδρών/νέων γυναικών), στο Λιτόχωρο, αύριο και την Κυριακή, θα διεξαχθεί το διεθνές τουρνουά «Olympus Cup». Το τουρνουά, που διοργανώνεται για 7η χρονιά από τον Μύτικα Λιτοχώρου, αφορά στις κατηγορίες εφήβων/νεανίδων, παίδων/κορασίδων, παμπαίδων/παγκορασίδων και juniors και θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Πύρρος Δήμας» του Λιτοχώρου.
Ο αριθμός των τζουντόκα που θα λάβουν μέρος είναι στα περσινά επίπεδο (περίπου 650), ενώ στο προπονητικό καμπ που θα πραγματοποιηθεί στο Λιτόχωρο, το διήμερο 29-30 Μαρτίου, θα συμμετάσχουν περίπου 250 αθλητές και αθλήτριες. Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από επτά χώρες και συγκεκριμένα από Τουρκία, Σερβία, Ρωσία, Γεωργία, Κύπρος, Βουλγαρία και Ελλάδα.
«Οι συμμετοχές είναι σχεδόν ίδιες με αυτές που είχαμε το 2009, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Αυτό μαρτυρά την αναγνωρισιμότητα και τη σπουδαιότητα που έχει το τουρνουά σε διεθνές επίπεδο. Εκτός των Ελλήνων, αθλητές από έξι ακόμη χώρες θα βρεθούν στο Λιτόχωρο για να λάβουν μέρος στο τουρνουά αλλά και το προπονητικό καμπ. Ο συναγωνισμός θα είναι μεγάλος, ενώ είναι βέβαιο και οι παράλληλες εκδηλώσεις όπως επιδείξεις πολεμικών τεχνών από συλλόγους της Πιερίας κ.α. θα κλέψουν την παράσταση. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι και να κάνουμε ένα τουρνουά που να προσελκύει αθλητές και αθλήτριες από κάθε πλευρά του πλανήτη», είπε ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Αναστάσιος Φυσικόπουλος.