ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Σε μία δύσκολη εποχή για τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, ένας δημοσιογράφος που (προφανώς) βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, προσπαθεί μέσω μιας εκ των κορυφαίων πολιτικών εφημερίδων, να χτυπήσει ένα άθλημα με μικρή ιστορία αλλά τεράστια ανάπτυξη και πολλές διακρίσεις. Το άθλημα του τζούντο, το οποίο την τελευταία δεκαετία έχει προσφέρει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, επτά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, περισσότερα από 20 μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών. Το άθλημα του τζούντο, το οποίο έχει πραγματοποιήσει τεράστια βήματα ανόδου, με συνεχή εξέλιξη σε όλους τους χώρους με σχολές προπονητών, εκπαιδευτικά σεμινάρια (διαιτητών, πρώτων βοηθειών κ.α.). Το άθλημα του τζούντο, το οποίο την τελευταία τριετία έχει διαγράψει από τις τάξεις της περισσότερα από 250 ανενεργά σωματεία, τα οποία είχαν δημιουργηθεί πριν το 2000 προφανώς για να εξυπηρετήσουν κάποιους σκοπούς. Το άθλημα του τζούντο, το οποίο σε ετήσια βάση, διοργανώνει ανά την Ελλάδα περισσότερα από 35 τουρνουά (πέντε εξ αυτών διεθνή) με εξαιρετικά μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και όχι αγώνες της… πλάκας όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι.

 

Προφανώς τα παραπάνω, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας αγνοεί ηθελημένα ή πιθανότατα για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς των άσχετων (χωρίς την απαιτούμενη πιστοποίηση) προπονητών, τις γραφικές δηλώσεις των οποίων φιλοξενεί σε μία εφημερίδα με μεγάλη ιστορία και με το πλέον «ψαγμένο» αναγνωστικό κοινό. Και είναι απορίας άξιο, πώς οι προϊστάμενοι αυτού του δημοσιογράφου του έδωσαν το «πράσινο-φως» προκειμένου να δημιουργήσει ένα κομμάτι «αντιδημοσιογραφικό», δεδομένου ότι δεν στηρίζεται σε καμία μορφής έρευνα παρά μόνο σε δηλώσεις ΚΑΠΟΙΩΝ προπονητών που γι` αυτούς το μόνο ζητούμενο είναι ο προεδρικός θώκος ώστε να φέρουν το άθλημα στην ίδια άθλια κατάσταση που βρισκόταν τον περασμένο αιώνα.

 

Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι της εξουσίας αλλά των έργων. Έτσι λειτουργήσαμε τα περασμένα 10 χρόνια, έτσι λειτουργούμε και τώρα. Με γνώμονα το καλό του αθλήματος και όχι το καλό μεμονωμένων ανθρώπων-παραγόντων-προπονητών που θέλουν να μπουν στο χώρο με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον. Αυτό προσπάθησαν να κάνουν και στις πρόσφατες εκλογές (αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου), όμως η… συσπείρωση αποδείχθηκε παράσταση για δύο ρόλους. Τόσες ήταν και οι ψήφοι που έλαβαν, την ίδια στιγμή που η προσπάθειά τους να φτιάξουν ψηφοδέλτιο που θα ήταν απέναντι σε αυτό του Βαγγέλη Σουφλέρη, έπιασε… πάτο, αφού οι ενδιαφερόμενοι ήταν… τρεις και ο κούκος.

 

Κύριε Γενικέ Γραμματέα Αθλητισμού,

 

Είμαστε ανοικτοί σε οποιονδήποτε διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο στην Ομοσπονδία Τζούντο, με δεδομένο ότι ΔΕΝ έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Όμως από την άλλη δεν δεχόμαστε οποιαδήποτε μορφή μομφής για την ομοσπονδία, από τη στιγμή που οι «κατηγορίες» για τα «σωματεία-μαϊμού» στηρίζονται σε ανυπόστατα ψεύδη από άσχετους προπονητές τα οποία προβάλλονται από δημοσιογράφους που (προφανώς) βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Εκτός των άλλων, κύριε Γενικέ, ως ομοσπονδία τζούντο, θέτουμε στη διάθεσή σας την πείρα μας, ώστε τα «κακώς κείμενα» του ελληνικού αθλητισμού να εξαλειφθούν και να δημιουργηθεί το ιδανικό κλίμα για την περαιτέρω ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

 

Οι δηλώσεις των ανθρώπων αυτών δεν φτάνουν για να στηρίξουν μία κατηγορία. Δεν φτάνουν για να στήσουν στον τοίχο του εκτελεστικού αποσπάσματος, το κορυφαίο μαχητικό άθλημα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Οι γραφές αναφέρουν «πίστευε και μη ερεύνα» και προφανώς ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος το ακολούθησε πιστά, έστω κι αν η δουλειά του θα έπρεπε να ήταν διαφορετική… 

 

Και επειδή δεν μας αρέσουν τα λόγια, καλούμε όλους αυτούς που μας κατηγορούν και πρωτίστως τον συντάκτη του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, να κάνει ένα ταξίδι μέχρι τη Λάρισα, όπου σήμερα (την ίδια ημέρα με το δημοσίευμα) διεξάγεται το διεθνές τουρνουά «Ζαχαρούλης». Εκεί, θα έχει την ΑΤΥΧΙΑ να βρεθεί μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα, με δεδομένο ότι στο τουρνουά λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 400 αθλητές και αθλήτριες από επτά χώρες καθώς και 30 σύλλογοι. Και όλα αυτά με τα Τέμπη κλειστά αλλά και τον αποκλεισμό δεκάδων σημείων στο εθνικό οδικό δίκτυο από τους αγρότες.

 

Τα χτυπήματα στο τζούντο εξακολουθούν να είναι κάτω από τη ζώνη, κάτι που μας εξοργίζει και μας κάνει να αισθανόμαστε αδικημένοι και προπάντων οργισμένοι. Και επειδή η ανοχή έχει και τα όριά της, εμείς νομίζουμε ότι με το συγκεκριμένο δημοσίευμα τα ξεπεράσαμε. Από εδώ και στο εξής, η δικαιοσύνη θα έχει τον πρώτο και κυρίως τον τελευταίο λόγο. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

 

Υ.Γ. Αλήθεια, ο δημοσιογράφος του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, γιατί αρνήθηκε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Αναστάσιο Φυσικόπουλο, την Παρασκευή (16/1), στο περιθώριο του Διοικητικού Συμβουλίου ώστε να ξεκαθαριστούν «πρόσωπο με πρόσωπο» όλα τα φημολογούμενα «κακώς κείμενα» της ομοσπονδίας; Φαίνεται ότι τον βόλευε η μονόπλευρη ενημέρωση. Έχουν όμως γνώση οι φύλακες και αυτό δεν πρόκειται να περάσει έτσι.

X