Ακρόπολις 2008: Συνεργασία ΕΟΤ-Δήμου Λουτρακίου

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την υπογραφή συνεργασίας για τη συνδιοργάνωση του 2ου Διεθνούς Τουρνουά «Ακρόπολις» (14-15 Ιουνίου) με το Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας, παραχώρησαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης και ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Βαγγέλης Σουφλέρης.

 

Ο κ. Γκιώνης, στη σύντομη ομιλία του είπε ότι «εκτός από τιμή αποτελεί και επιλογή για το Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας η φιλοξενία μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης», τονίζοντας ότι ο Δήμος «θα σταθεί συμπαραστάτης της ΕΟΤ» εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «η διοργάνωση θα στεφθεί από αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία».

 

«Για το Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας, αλλά και εμένα προσωπικά, είναι ιδιαίτερη τιμή η διοργάνωση στην πόλη μας του διεθνούς τουρνουά τζούντο Ακρόπολις. Θέλω να εκφράσω τη βεβαιότητά μου ότι η διοργάνωση θα στεφθεί με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία. Κι αυτό, γιατί, οι άνθρωποι που ανέλαβαν να την φέρουν εις πέρας αγαπούν το τζούντο και γενικά τον αθλητισμό και τον υπηρετούν ανιδιοτελώς για πολλά χρόνια. Μπορώ να διαβεβαιώσω όλους-παράγοντες, αθλητές, ομοσπονδίες-ότι στο Λουτράκι θα έχουν μια ξεχωριστή διαμονή. Θα γνωρίσουν τη φιλοξενία της πόλης μας. Μιας πόλης που αναγνωρίζει τη σημασία που έχει ο αθλητικός τουρισμός για την ανάπτυξή της», είπε ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας.

 

Και συνέχισε: «Όταν έφθασε στα χέρια μας η πρόταση της ΕΟ Τζούντο, την αποδεχθήκαμε αμέσως. Θα είμαστε συμπαραστάτες σε κάθε ανάλογη πρωτοβουλία. Εκείνες τις ημέρες που το άστρο του αθλητισμού θα επιστρέφει στην πόλη μας, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να γνωρίσουν αθλητές, φίλαθλοι και διοργανωτές τη φιλοξενία του Λουτρακίου. Η πόλη μας είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα και θέλουμε να ανεβάσουμε ακόμη ψηλότερα τη φήμη μας. Για το Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας εκτός από τιμή είναι και επιλογή. Πολιτική και κοινωνική επιλογή. Το μήνυμα που στέλνουμε στη νεολαία είναι καθαρό: ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, είναι μία σχέση που σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή. Εμείς που ασχοληθήκαμε ενεργά με τον αθλητισμό, διαμορφώσαμε τη ψυχή μας και το χαρακτήρα μας μέσα απ` αυτόν. Γίναμε καλύτεροι άνθρωποι, αποκτήσαμε παρέες, κάναμε φίλους. Αυτόν τον υγιή τρόπο ζωής θέλουμε να τον περάσουμε στους νέους, αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας. Δημιουργούμε και προβάλουμε τα θετικά πρότυπα. Περνάμε το μήνυμα ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις, ποτέ δεν είναι αργά για να αποκτήσεις σωματική και ψυχική υγεία. Υπό την έννοια αυτή, το διεθνές τουρνουά τζούντο «Ακρόπολις» δεν είναι ένα απλά αθλητικό γεγονός αλλά και νέα ελπίδα για το μέλλον. Είμαστε βέβαιοι ότι έτσι θα χτίσουμε μια υγιή κοινωνία».

 

Βαγγέλης Σουφλέρης: «Η αναβάθμιση του Ακρόπολις περνάει από το Λουτράκι»

 

Την εκτίμηση ότι η αναβάθμιση του 2ου διεθνούς τουρνουά «Ακρόπολις» περνάει από το Λουτράκι, έκανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Βαγγέλης Σουφλέρης.

 

«Η συνδιοργάνωση της σπουδαίας αυτής αγωνιστικής εκδήλωσης με το Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας αποτέλεσε επιλογή για την ΕΟ Τζούντο. Επιλογή που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του θεσμού, αφού θεωρούμε βέβαιο ότι η λουτρόπολη της Κορινθίας διαθέτει όλα τα μέσα που απαιτούνται για την επιτυχία μιας διοργάνωσης με παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ήδη, έχουμε πάρει τη διαβεβαίωση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, ότι στο Λουτράκι τον προσεχή Ιούνιο θα δώσουν το παρών αθλητές από τουλάχιστον 10 χώρες πλην Ευρώπης, ενώ ο συνολικός αριθμός των χωρών που θα εκπροσωπηθούν στη διοργάνωση θα ξεπεράσει κατά πολύ το νούμερο 14, όσες δηλαδή έλαβαν μέρος πέρυσι στο κλειστό του ΜΕΤΣ. Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι παράλληλα με τη διοργάνωση θα πραγματοποιηθούν και οι εξετάσεις της ευρωπαϊκής διαιτησίας Β` κατηγορίας, κάτι που σημαίνει ότι στο Λουτράκι εκείνο τον καιρό θα υπάρχει συνωστισμός ξένων αποστολών», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ που αναφέρθηκε και στην αγωνιστική «ποιότητα» του διεθνούς τουρνουά.

 

«Το γεγονός ότι το τουρνουά είναι περίπου 1,5 μήνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σημαίνει ότι το Λουτράκι θα αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς σπουδαίους τζουντόκα που θα προσπαθήσουν να τεστάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση».

 

Σε ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς ΕΟ Τζούντο και Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας για την επιτυχία της διοργάνωσης, πέρα της αγωνιστικής που θεωρείται δεδομένη, ο κ. Σουφλέρης είπε ότι «θα υπάρχει ενημέρωση σε όλα τα σχολεία, αλλά και φορείς της πόλης προκειμένου το τζούντο να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δημοτικότητα».

X