Έντεκα μετάλλια έχει εξασφαλίσει η Ελλάδα στο Βαλκανικό

Επτά μετάλλια στους άνδρες και τέσσερα στις γυναίκες έχει μέχρι στιγμής «καπαρώσει» η Ελλάδα, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας Βόλου. Μάλιστα, σε δύο κατηγορίες των γυναικών, τα +78 και –63 κιλά, όπου οι αγώνες -λόγω μικρής συμμετοχής- διεξήχθησαν με το σύστημα του Round Robin, οι Ελληνίδες τζουντόκα γνωρίζουν από τώρα και την απόχρωση του μεταλλλίου. Συγκεκριμένα, στα +78 κιλά, η Ελένη Πάτσιου με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και η Αλεξάνδρα Πόρτικα ήταν 3η, ενώ στα -63 κιλά, η Δήμητρα Ανδρούτσου, γνώρισε μόλις μία ήττα (σ.σ. από την Σέρβα Μιλάνα Μιλίκοβιτς) σε τέσσερις αγώνες και βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

 

Με μετάλλιο στο στήθος, στους απογευματινούς τελικούς, θα βρεθούν ακόμη ο Νίκος Μουζενίδης στα -66 κιλά, ένας εκ των Δημόκριτου Μανουσαρίδη-Βασίλη Φιλόπουλου στα -60 κιλά, οι Δαϋίδ Τσοκούρης και Βασίλης Κβασιλάβα στα -73 κιλά, ένας εκ των Σάββα Τσοποζίδη-Νίκο Αμβροσιάδη στα -81 κιλά, ο Γιάννης Τσαπάρας στα -90 κιλά καθώς και ο Γιώργος Μπούνιας στα -100 κιλά. Τέλος, στις γυναίκες, θέση στο βάθρο έχει εξασφαλίσει η Αναστασία Δροσοπούλου στα -78 κιλά.

 

Στη διοργάνωση, η οποία αποτελεί test event για την πρωτεύουσα της Μαγνησίας εν όψει και των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που διεκδικεί από κοινού με τη Λάρισα, λαμβάνουν μέρος συνολικά οκτώ χώρες με περισσότερους από περίπου 130 αθλητές και αθλήτριες. Τους αγώνες διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο (ΕΟΤ) σε συνεργασία με τη Νομαρχία Μαγνησίας και τους Αθλητικούς Οργανισμούς του Δήμου Βόλου και του Δήμου Νέας Ιωνίας.

X