Ένατος ο Παναγιωτόπουλος στα -90 κιλά

Ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς κατά τη διάρκεια της 3ης και τελευταίας ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κέντρο των Άνω Λιοσίων. Ο τζουντόκα του ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας, σημείωσε μία νίκη σε τρεις αγώνες και κατέλαβε την 9η θέση της τελικής κατάταξης στην κατηγορία των -90 κιλών.

Ο Παναγιωτόπουλος, στον προκριματικό γύρο νίκησε με Ippon τον Γιέρε Ζίβκοβιτς Μποκούρινα (Κροατία), όμως στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Ουκρανό Ζελίμ Κοτσόεφ αλλά και από τον Φινλανδό Μάρτι Πουμαλάινεν.

Οι υπόλοιποι Έλληνες τζουντόκα που συμμετείχαν σήμερα, είχαν ως μοναδικό κέρδος τις αγωνιστικές εικόνες και εμπειρίες που αποκόμμισαν από τη διοργάνωση. Τον δρόμο του πρόωρου αποκλεισμού πήραν οι Αβραάμ Μπουρντούλη (-81κ.), Κωνσταντίνου Παπαδημητρίου (-81κ.), Δημήτρης Τσουμήτας (+90κ.) και Αντιγόνη Αλειφερη (+70κ.).

Δύο ήττες για την Σουηδέζα Καλπακίδου
Μακριά από τα μετάλλια στην κατηγορία των -70 κ. έμεινε η Κατερίνα Καλπακίδου. Η 16χρονη αθήτρια που αγωνίζεται με τα χρώματα της Σουηδίας από το 2012, δεν μπόρεσε να διακριθεί καθώς έκανε δύο ήττες. Έτσι, η Καλπακίδου, πρώην αθλήτρια του Αρη Θεσσαλονίκης αποχαιρέτησε την Ολυμπιακή εγκατάσταση των Ανω Λιοσίων, αφήνοντας απογοητευμένους τους Έλληνες θεατές που την ενίσχυαν στιις προσπάθειές της.

Τόσο η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, όσο και η οργανωτική επιτροπή των αγώνων είχαν τη στήριξη και συμπαράσταση του υφυπουργείου αθλητισμού, και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος έκανε χαιρετισμό κατά τη τελετή έναρξης των αγώνων, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κατσιαδάκης, τα μέλη Γιώργος Γερόλυμπος και Διονύσης Ηλιάδης, που παρακολούθησαν τους αγώνες, τίμησαν τη διοργάνωση με την παρουσία τους.

X