Ένατη η Μπουκουβάλα στη Βαρσοβία

Δύο αθλήτριες που το 2007 διακρίθηκαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις των «μικρών», διέκοψαν την πορεία της Ιουλιέτας Μπουκουβάλα προς το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στη Βαρσοβία. Η τζουντόκα του Πανελληνίου, με απολογισμό δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες, περιορίστηκε στην 9η θέση της τελικής κατάταξης στην κατηγορία των -63 κιλών και πλέον η Ολυμπιακή πρόκριση περνάει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο στην Πορτογαλία.

 

Η Μπουκουβάλα, που προερχόταν από τραυματισμό στο πόδι (σ.σ. από το Παγκόσμιο Κύπελλο Super A του Αμβούργου), ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με δύο νίκες επί της Τινατίν Κουλουσασβίλι από τη Γεωργία και επί της Μαρί-Έλεν Κίσολμ από τον Καναδά, η οποία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας πριν από τέσσερα χρόνια είχε καταταγεί στην 5η θέση. Απέναντι στη Γαλλίδα Εμανουέλ Παγιέτ (σ.σ. 2η το 2007 στο Ευρωπαϊκό U23), η Ελληνίδα τζουντόκα δεν τα κατάφερε εξίσου καλά. Ηττήθηκε με Ippon με αποτέλεσμα να «πέσει» στα ρεπεσάζ. Παρά την υπερπροσπάθεια με αντίπαλο την Ουγγαρέζα Αμπιγκέλ Γιο (σ.σ. 3η το 2007 στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα U20 και U23), η Μπουκουβάλα γνώρισε μία ακόμη ήττα, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 9η θέση.

 

Όσον αφορά στη Μαρία Καραγιαννοπούλου στα -48 κιλά, έχασε με Ippon από την Άνα Χορμίγκο (Πορτογαλία) και αποκλείστηκε πρόωρα…

X