Έβδομη θέση για την Ελλάδα σε διεθνές ομαδικό τουρνουά στη Γαλλία

Στη γαλλική πόλη La Roche sur Yon, κοντά στον Ατλαντικό, διεξήχθη το διεθνές ομαδικό τουρνουά νέων με τη συμμετοχή τεσσάρων Ελλήνων τζουντόκα. Ο Γιάννης Παπαχρηστίδης (ΟΤΝ Φιλαδέλφειας) στα -60 κιλά, ο Μάκης Παυλής (ΟΤΝ Φιλαδέλφειας) στα -66κ., ο Παναγιώτης Ασβεστόπουλος (Μιθριδάτης) στα -81κ., ο Γιάννης Μπρουντζής (ΟΤΝ Φιλαδέλφειας) στα +81κ., πλαισιωμένοι και από τον Γάλλο Arthur Roberts στα -73κ., κατέκησαν την 7η θέση στη διοργάνωση, όπου έλαβαν μέρος συνολικά 15 ομάδες από Γαλλία και Ισπανία.

 

Η ελληνική ομάδα, κέρδισε δύο αγώνες στη φάση των pool, με 4-1, ενώ γνώρισαν την ήττα σε ένα με 2-1. Στο ματς για την τετράδα ηττήθηκαν 3-1, ενώ ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο τουρνουά με ακόμη μία ήττα (3-2) με αποτέλεσμα να μείνουν στην 7η θέση. Την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς, πραγματοποίησε ο Μπουρτζής, ο οποίος πέτυχε πέντε Ippon σε ισάριθμους αγώνες.

 

Εκτός από το τουρνουά, οι Έλληνες τζουντόκα, έλαβαν μέρος και σε προπονητικό καμπ. Την πρώτη ημέρα σε σύλλογο που εδρεύει στην πόλη La Roche sur Yon, ενώ τη δεύτερη επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο του τζούντο στο κέντρο του Παρισιού όπου είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν μαζί με 170 Γάλλους τζουντόκα…

X